KURTI NA CNN-U PONOVO PRETI SRBIMA! Kuka međunarodnoj zajednici da SRBIJA UKINE SVOJ ZNAK POSTOJANJA! Evo šta je OKUPACIONI GAULAJTER TRAŽIO

Autor:

Vesti

09.07.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ovakvu ludost nikad neće prihvatiti!

KURTI NA CNN-U PONOVO PRETI SRBIMA! Kuka međunarodnoj zajednici da SRBIJA UKINE SVOJ ZNAK POSTOJANJA! Evo šta je OKUPACIONI GAULAJTER TRAŽIO

Foto: Profimedia Aaabaca Abaca Press

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izneo je zahtev međunarodnoj zajednici da izvrši pritisak na Srbiju kako bi vojne baze oko Kosova bile uklonjene. Prema Kurtiju, Srbija je "veoma agresivan sused" koji čeka priliku da uđe na Kosovo, te stoga zapadni partneri treba da preduzmu korake kako bi to sprečili.

Kurti ističe da je oko granice 48 operativnih baza koje čekaju priliku za delovanje, naglašavajući važnost njihovog povlačenja. Svaka od ovih baza, prema rečima premijera, ima između 50 i 150 vojnika. Ovaj zahtev predstavlja jedan od ključnih momenata u Kurtijevoj politici prema Srbiji i međunarodnoj zajednici i apsolutno je neprihvatljiv. 

Sličnost interesa Srbije i Rusije

Kurti je takođe izneo svoje viđenje sličnosti između interesa Srbije i Rusije, ističući njihovu zajedničku želju za proširenjem teritorije. Ovaj stav predstavlja značajan deo Kurtijeve percepcije odnosa između Srbije i Rusije, koje su plod mržnje prema srpskom narodu i svemu što je srpsko. 

Kurtijev zahtev za povlačenjem vojnih baza oko takozvanog Kosova i njegovo viđenje sličnosti interesa Srbije i Rusije predstavljaju aktuelne teme u kontekstu regionalnih odnosa i bezbednosti na Balkanu. Njegove izjave su izazvale reakcije i postale predmet pažnje međunarodne javnosti, istovremeno naglašavajući složenost političkih odnosa u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading