MOMIROVIĆ: OSLOBAĐENJE OD CARINA ZA GOTOVO CELU NAŠU POLJOPRIVREDU STUPA NA SNAGU ODMAH NAKON RATIFIKACIJE SPORAZUMA O SLOBODNOJ TRGOVINI SA EGIPTOM!

Autor:

Vesti

09.07.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 16.000 proizvoda ulazi u Sporazum slobodne trgovine između Srbije i Egipta.

MOMIROVIĆ: OSLOBAĐENJE OD CARINA ZA GOTOVO CELU NAŠU POLJOPRIVREDU STUPA NA SNAGU ODMAH NAKON RATIFIKACIJE SPORAZUMA O SLOBODNOJ TRGOVINI SA EGIPTOM!

Foto: Ministarstvo trgovine

Nakon dve godine pregovora, Sporazum o slobodnoj trgovini između Republike Srbije i Arapske Republike Egipat obuhvatiće više od 16.000 proizvoda koji će se izvoziti i uvoziti u Srbiji i Egipat, kazao je ministar trgovine Tomislav Momirović.

- Čim Sporazum o slobodnoj trgovini bude ratifikovan biće ukinute carine od 40 odsto na svežu jabuku, kao i carine od 30 odsto na suvu šljivu i 20 odsto na smrznuto bobičasto voće. Carine na proizvode naše prehrambene industrije koje se sada kreću u rasponu od 20 do 60 odsto polako će krenuti da se smanjuju, dok će biti ukinute i carine na mineralnu vodu i bezalkoholno pivo koje su sada između 20 i 30 odsto - naveo je Momirović.

On je dodao da je ovo ogromna šansa za poljoprivrednike iz Srbije, ali i za mnoge druge industrije.

Pored toga što je ovo jedna velika šansa za naše poljoprivrednike i domaćine iz Srbije, dodatno, ovo je ogromna šansa i za srpsku industriju keramike, farmaceutsku industriju i mnoge druge industrije. Ovako široke koncesije i ovako dobru poziciju za naše proizvode ne bismo dobili da nemamo čvrsto liderstvo, veliki politički autoritet i stabilnu suverenu politiku koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Ponosan sam na sve ovo što smo postigli zajedno sa našim prijateljima u Arapskoj Republici Egipat - zaključio je Momirović.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading