PREMINUO LEGENDARNI PEVAČ: Svi obožavate njegov najveći HIT, svet muzike neće biti isti!

Autor:

Zabava

09.09.2024

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavi Serđo Mendes umro u 83. godini!

PREMINUO LEGENDARNI PEVAČ: Svi obožavate njegov najveći HIT, svet muzike neće biti isti!

Foto: MaryEvans/Allstar/Graham Whitby / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Brazilska muzička scena zavijena je u crno nakon vesti o smrti Serđa Mendesa, legendarnog muzičara čije je ime postalo sinonim za bosa novu i džez. Mendes je preminuo u 83. godini, a vest o njegovom mirnom odlasku objavljena je na zvaničnim stranicama na društvenim mrežama. U izjavi se ističe da je Mendes preminuo okružen ljubavlju svoje supruge i muzičkog partnera, Grasinje Leporase Mendes, kao i svoje dece.

Muzički genije sa internacionalnim uticajem

Serđo Mendes je postigao izuzetan međunarodni uspeh popularišući brazilsku muziku širom sveta. Jedna od njegovih najpoznatijih kompozicija, "Mas Que Nada", zaslužna je za globalnu popularizaciju bosa nove tokom 1960-ih. Mendes je tokom svoje sedam decenija duge karijere snimio preko 30 albuma i osvojio čak tri Gremi nagrade, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu muzike.

Nasleđe i priznanja

Osim muzičkih dostignuća, Mendes je pokazao svoj izuzetan talenat i u filmskoj industriji. Nominovan je za Oskara 2012. godine za pesmu "Real in Rio" koju je koautorisao za animirani film "Rio". Mendesovo nasleđe neće biti zaboravljeno, a njegov doprinos muzičkoj industriji će zauvek ostati neizbrisiv.

Dugotrajni uticaj i inspiracija

Serđo Mendes je ostavio neizbrisiv pečat na svetu muzike, inspirišući generacije muzičara širom sveta. Njegova muzika će nastaviti da živi i nadahnjuje ljubitelje bosa nove i džeza, podsećajući na genija koji je obeležio jedno muzičko doba.

Mendes će zauvek ostati upamćen kao neponovljiv muzički talent čiji je uticaj prevazišao granice i kulture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading