"KAKO STARIM DOBIJAM SVE MANJE ULOGA": Meg Rajan OTVORILA DUŠU, pa otkrila čime se bavila pre nego što je postala glumica!

Autor:

Zabava

21.08.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holivudska zvezda je otkrila mnoge nepoznate detalje o sebi na Sarajevo film festivalu.

"KAKO STARIM DOBIJAM SVE MANJE ULOGA": Meg Rajan OTVORILA DUŠU, pa otkrila čime se bavila pre nego što je postala glumica!

Foto: Antonio Balic / Cropix / Profimedia

Zvezda romantičnih komedija Meg Rajan gošča je Sarajevo film festivala, gde joj je uručena nagrada Počasno srce Sarajeva. U okviru programa "Masterklas" holivudska glumica govorila je o sebi i otkrila kako se uopšte otisnula u svet kinematografije.

Ona je rekla da je vrlo slična liku Sali, koji tumači u filmu "Kad je Hari sreo Sali", i da bi volela da igra s Al Paćinom. U razgovoru s rediteljem Danisem Tanovićem, koji se ovog puta našao u ulozi moderatora, glumica je ocenila da je njena ličnost veoma slična liku Sali.

- To je moja druga uloga, nakon "Top gana". Veoma sam slična Sali. Zapravo, u svakoj ulozi koju igram postoji jedan deo mene i moje prirode - objasnila je glumica.

Republika

Foto: Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Prema njenim rečima, holivudski blokbaster "Top gan" bio je prvi film u kom je igrala, a pre toga nije imala iskustva u glumi.

- Interesantno je bilo sarađivati s rediteljem Tonijem Skotom jer je bio poprilično jasan u tome šta traži od mene. Za jednu scenu rekao bi mi: "Meg u ovoj sceni budi gruba", zatim: "Meg, u ovoj sceni budi tužna", i to mi je bilo poprilično dovoljno da iznesem ulogu - objasnila je glumica.

Prema njenim rečima postoje izazovi u poslu kada "čovek dođe u zrele godine", ali je zahvalna na "egzistencijalnom šarmu", koji smatra da još ima.

Nikad nisam znala da odgovorim na to pitanje, zadovoljna sam, ali bez sumnje, uloga je manje, ograničene su, manje je prilika. Poslovi se menjaju, reditelji imaju drugačiji pogled na starije glumce - rekla je Rajan.

Rajanova se osvrnula na svoje glumačke početke, pa istakla da nije igrala s Al Paćinom, što bi volela.

- Bila sam na studijama žurnalistike i često sam išla na komercijalne audicije, radila sam nekoliko godina kao novinarka i tim putem upala u svet glume - prisetila se Rajan.

Prema njenim rečima, od detinjstva je bila komunikativna i volela je da bude zapažena.

- Kad sam završavala osnovnu školu, bila sam najbolji učenik i pripremila sam govor od sedam strana za poslednji dan škole i toliko sam dugo pričala da je mama morala da me spusti sa pozornice - kroz smeh je rekla glumica.

Republika

Foto: Lorena Sopêna / ContactoPhoto / Profimedia

 

Rajan je istakla da je svaka uloga koju je tumačila bila drugačija od prethodne.

- Radila sam preko 40 filmova, od kojih su samo osam komedije. Igrala sam različite verzije uloga, ali mi je najteže bilo da odglumim alkoholičarku - rekla je Meg Rajan o ulozi koju je tumačila u filmu "When a Man Loves a Women".

Oprobala se i kao rediteljka, pa priznala:

- Filmski set nije uvek zanimljiv kao što se čini i mora da postoji ljubav i poštovanje među kolegama. Odnos sa rediteljima poistvećujem s roditeljskim, i ako glumci nemaju poštovanje prema rediteljima, teško je i raditi, pa čak iako su to odlični glumci - rekla je glumica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading