TUŽNIH 13 GODINA BEZ LUISA! Održan pomen legendarnom pevaču, porodica i dalje nema od BOLA!

Autor:

Zabava

31.07.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojanović je poginuo 31. jula 2011. godine!

 

 

Slavni pevač Ljubiša Stojanović Luis poginuo je pre tačno 13 godina, 31. jula 2011. godine u Feketiću. Iza sebe je ostavio udovicu Silvanu, decu Miodraga, marka, Maju, Andrea, Sergija i Elu Mitu, koji su danas davali nastradalom muzičaru pomen na groblju Zbeg u Borči, prenosi "Kurir". Porodica je u tišini zapalila sveće muzičaru, a njegova udovica Silvana došla je u crnini.

Podsećanja radi, Luis je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kad je imao 59 godina. Legendarni muzičar rođen je 25. juna 1952. godine u Leskovcu. Još u ranom detinjstvu bio je drugačiji od ostalih, a sklonost ka muzici pokazivao je od malih nogu kada je šetao sa pločama Luja Armstronga.

Muzikom je počeo da se bavi 1970. godine, a nadimak je dobio kada je imao devet godina jer je uspešno izvodio pesme Luisa Armstronga. Bio je među prvima koji je kombinovao džez sa srpskim folklorom, a 1980. godine je snimio prvi album pod imenom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan u Srbiji i Jugoslaviji. Zajedno sa srpskim bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine sa pesmom "Ludi letnji ples".

Republika

Foto: Republika

Grob Ljubiše Stojanovića Luisa

Inače, malo ko zna da je glumac Vladan Savić napisao čuveni Luisov hit "Opa, opa".

- Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis - ispričao je u jednom intervjuu Savić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading