PREMINULA POZNATA GLUMICA! Dugo je patila od TEŠKE BOLESTI, kolege se opraštaju potresnim rečima!

Autor:

Zabava

19.07.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ildiko Dobos, mađarska glumica, preminula je u 82. godini.

PREMINULA POZNATA GLUMICA! Dugo je patila od TEŠKE BOLESTI, kolege se opraštaju potresnim rečima!

Foto: Pixabay

Sveća

Mađarska glumica ldiko Dobos preminula je u 82. godini, saopštilo je pozorište Petefi u Vespremu. Dobos je bila dobitnica prestižne mađarske glumačke nagrade Jasai Mari. Tužna vest o njenoj smrti osvanula je na Fejsbuk stranici teatra u kojem je glumica radila.

- Pozorište Petefi u Vespremu sa dubokim žaljenjem obaveštava da je Ildiko Dobos, glumica nagrađena nagradom Jasai Mari, preminula u 82. godini nakon duge bolesti - saopštilo je pozorište čije je Dobos bila stalni član. Vreme i mesto sahrane će biti naknadno saopšteno. 

Kolege sa kojima je Dobos godinama delila scenu skrhane su zbog odlaska velike glumice. Oni su se u zajedničkom saopštenju, objavljenom na zvaničnoj stranici pozorišta, potresnim rečima oprostili od drage koleginice i umetnice koja je ispisala istoriju mađarske kinematografije.

- Draga Ildiko! Hvala ti što si svojim talentom obogatila publiku u Vespremu! Neka ti je laka zemlja! - zaključili su u svom oproštajnom saopštenju iz ovog pozorišta.

 

 

Ildiko Dobos je imala bogatu pozorišnu i filmcku karijeru. glumila je u filmovima: "Možda sutra" (1980), "Sećanja reke" (1984) i "Vojcek" (1994).

Godine 1992. glumica se suočila sa strašnom dijagnozom i prošla kroz izuzetno težak period. Iste godine imala je ozbiljnu operaciju mozga, nakon koje je morala ponovo da uči da hoda, piše i govori. Tri meseca kasnije, ponovo je igrala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading