PREMINULA IKONA DEČJIH EMISIJA! Kolege slomljene zbog ogromnog gubitka!

Autor:

Zabava

20.06.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Don Kenjon preminula je u 92. godini.

PREMINULA IKONA DEČJIH EMISIJA! Kolege slomljene zbog ogromnog gubitka!

Foto: Pixabay

Sveća

Australijska voditeljka prvih televizijskih dečjih emisija Don Kenjon preminula je u 92. godini. Saradnici i kolege ikone programa za najmlađe uputili su iskreno saučešće porodici i izrazili veliku žalost zbog ogromnog gubitka.

- Don (Zora) je uvek bila blistavo svetlo baš kako što kaže i njeno ime. Ona je bila ta koja je nas uvek pozdravljala i povezivala nas sa drugim ljudima - izvjavila je novinarka Anita Džejkobi. 

Don Kenjoj je poznata publici u Australiji po emisiji "Kapetan Fortuna" koja je bila veoma popularna 1956. godine, kada je televizija i prvi put uvedena na teritoriji Australije. Veliku popularnost je stekla na osnovu velikog entuzijazma sa kojim je vodila mnoge emisije namenjene deci. Deci je bila poznata kao gospođica Don, tako su voleli da je zovu, dok je njeno puno ime glasilo Doroti Dingvel. 

Voditeljka je rođena u Kvinslendu, gde je odrasla. Gorine 1957. godine srela j eljubav svog života i udala se za inženjera Freda Kenjona, a zajedno su imali troje dece Stivena, Pitera i En. Pored emisija koje je tako uspešno vodila iza kamere je bila uspešan scenarista i producent. 

Međutim, nakon udaje odlučuje da se povuče sa pozicije producenta zbog posla koji je njen suprug dobio u Engleskoj, gde se porodica odselila. Donin suprug preminuo je 2020. godine, a iza nje su ostala njena deca, troje naslednika. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Georg

21.06.2024 12:59

Она ми се не свиђа,али презиме јој је супер!