DUA LIPA MRZI SRBE, A SADA PRIČA NA SRPSKOM! Albanska PROVOKATORKA rođena na Kosovu širila MRŽNJU, a sada ŠOKIRALA u Hrvatskoj! (VIDEO)

Autor:

Zabava

11.06.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevačica poreklom sa Kosova, koja mrzi Srbe nastupila u Hrvatskoj, pa se obratila publici na našem jeziku!

DUA LIPA MRZI SRBE, A SADA PRIČA NA SRPSKOM! Albanska PROVOKATORKA rođena na Kosovu širila MRŽNJU, a sada ŠOKIRALA u Hrvatskoj! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Britanska pevačica albanskog porekla, Dua Lipa, nastavila je svoju letnju evropsku turneju koncertom u čuvenoj Pulskoj areni. Pevačica je predstavila pesme sa svog najnovijeg albuma "Radical Optimism" i okupljenim fanovima se obratila sa 45 minuta zakašnjenja, uz reči: "Dobro veče, Pula!" Tokom koncerta, Dua je svoje fanove obradovala izvođenjem hitom koji ju je vinuo u nebesa, "Be the One", te se obratila kratkim izrazima na srpskom jeziku, što je izazvalo različite reakcije na društvenim mrežama.

Naime, Dua se publici obratila na srpskom, rekavši "ajmo, ljudi", nakon čega su mnogi korisnici društvenih mreža komentarisali njen postupak, jer je pevačica u više navrata isticala da dolazi iz tzv. države Kosovo, a ne Srbije, s obzirom na to da je poreklom iz Prištine.

- Vidi se da dolazi iz Srbije - glasi jedan od komentara ispod snimka sa koncerta koji je za kratak vremenski period postao viralan na društvenim mrežama.

Podsećanja radi, 2020. godine, Dua Lipa dospela je u centar pažnje i izazvala značajan bes u Srbiji zbog svojih objava na društvenim mrežama. Naime, pevačica je na svom Instagram profilu podelila kontroverzan post u kojem je izjavila da "Kosovo nije Srbija". Situacija je dodatno eskalirala kada je Lipa podelila sliku mape takozvane "Velike Albanije", što je koncept koji zagovara ujedinjenje Albanaca iz Albanije, Kosova i Metohije, delova Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke u jednu državu.

Lipa je, navodno, svojim objavama želela da izrazi podršku kosovskoj nezavisnosti i albanskoj kulturi, ali su njeni postupci izazvali lavinu kritika, pa čak i optužbi za nacionalizam i poticanje etničkih tenzija. Mnogi su smatrali da je ovakvo ponašanje neprimereno za javnu ličnost njenog statusa, posebno zato što dolazi iz porodice koja potiče iz tog regiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading