SUZE U KANU! Meril Strip i Žilijet Binoš se snažno zagrlile i ZAJECALE na dodeli Zlatne palme!

Autor:

Zabava

15.05.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvena glumica Meril Strip održala je emotivan govor na festivalskoj sceni.

SUZE U KANU! Meril Strip i Žilijet Binoš se snažno zagrlile i ZAJECALE na dodeli Zlatne palme!

Foto: Profimedia

Kanski filmski festival, 77. po redu, otvoren je sinoć premijernom filma "Drugi čin", a čuvenoj glumici Meril Strip dodeljena je počasna Zlatna palma za životno delo. Vredno priznanje glumici je uručila koleginica Žilijet Binoš, a trenutak dodele bio je veoma emotivan. 

Dive su pokušavale da se suzdrže da ne puste suzu, ali su ih emocije prevladale. Francuska glumica je, obraćajući se Meril Strip, u jednom momentu zaplakala.

 

 

Ti si prokrčila tako veličanstveno mesto za sebe u istoriji kinematografije. Ti si međunarodno blago - rekla je Binoš kroz suze, na šta joj je Strip uzvratila da je i ona nedavno plakala zbog nje, tačnije zbog njene uloge u filmu "The Taste of Things".

Dobitnica počasne Zlatne palme bile izuzetno dirnuta, te je održala govor zbog kojeg je mnogima zastala knedla u grlu.

Republika

Foto: Profimedia

 

Prošli put sam ovde bila pre 35 godina. Tada sam već bila majka troje dece, bližila sam se četrdesetim godinama i mislila sam da moja karijera ide ka zalasku. I to nije nerealno očekivanje jedne glumice u tom dobu. Ali sada, opet sam ovde, sve se nastavlja, najviše zahvaljujući izuzetno darovitim umetnicima sa kojima sam radila, uključujući i predsednicu - istakla je Meril, aludirajući na predsednicu ovogodišnjeg žirija Gretu Gervig, autorku prošlogodišnjeg blokbastera "Barbi".

Potom se osvrnula na sopstvenu karijeru.

Republika

Foto: Profimedia

 

Bilo je to kao da gledam kroz prozor brzog voza. Gledala sam kako moja mladost odjednom prelazi u srednje godine, pa sve do sad, do ovog momenta kada stojim pred vama. I jako sam vam zahvalna što vam do sada nije već dosadilo moje lice i što niste iskočili iz tog voza - zaključila je čuvena glumica. 

Do 25. maja u Kanu će ukupno biti prikazano 230 dugometražnih i kratkometražnih ostvarenja razvrstanih u 27 različitih programa. Jedan od najiščekivanijih naslova ove godine nesumnjivo je "Megalopolis" Frensisa Forda Kopole, koji je u trci za treću Zlatnu palmu u svojoj karijeri sa još 21 ostvarenjem iz 12 zemalja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading