NIKOL KIDMAN PLAKALA KO KIŠA! Holivudskoj divi uručeno priznanje za životno delo, ona se RASPALA na sitne komade!

Autor:

Zabava

29.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postala je prva australijska glumica kojoj je dodeljena ta nagrada.

NIKOL KIDMAN PLAKALA KO KIŠA! Holivudskoj divi uručeno priznanje za životno delo, ona se RASPALA na sitne komade!

Foto: Tanjug/AP

Nikol Kidman

Glumica Nikol Kidman (56) dobila je nagradu za životno delo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodeljena ta nagrada. Holivudska diva se rasplakala dok je izlazila na scenu da joj koleginica Meril Strip uruči priznanje.

- Pivilegija je snimati filmove - rekla je Kidman na ceremoniji dodele nagrada i zahvalila svim rediteljima i scenaristima sa kojima je radila. Istakala je da su joj dozvolili da bude divlja i slobodna i glumi nekonvencionalne žene.

Glumici filma "Mulen Ruž", prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip, a svečanoj dodeli prisustvali su između ostalog i muž Nikol Kidman, pevač Kit Urban, kao i glumica Riz Viterspun.

Kidman se proslavila decevedesetih godina filmom "Dani groma", prvu nominaciju za Oskara dobila je za film "Mulen Ruž" 2001. godine, pre nego što je osvojila Oskara za najbolju glumicu za film "Sati" dve godine kasnije.

Glumica Meril Strip se tokom dodele nagrada Kidmanovoj osvrnula na seriju "Nevine laži" u kojoj su zajedno glumile. Pohvalila je njen talenat, izdržljivost i disciplinu, a prisetila se i anegdote kada je Nikol Kidman odabrala da snimi veoma emotivnu scenu vrištanja prvog dana i da to radi iznova i iznova sa jednakom strašću.

- Nisam se oporavila od tog prvog dana, nikada u životu nisam videla tako nešto. Za mene je to bilo traumatično, jer sam mislila da je ova žena Valkira. Kako je ona u stanju da to izdrži? Nikada ne odustaje, nikada ne izneveri - rekla je Meril Strip.

Australijski glumci Rasel Krou, Hju Džekmen i Kejt Blančet snimili su video čestitku u kojoj čestitaju svojoj zemljakinji na nagradi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading