CRKVA REAGOVALA ZBOG ZMAJA OD ŠIPOVA: Mrtvu majku danima drži u HLADNJAČI, oglasio se i ponovo ŠOKIRAO SVE!

Autor:

Zabava

12.07.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ilija Grahovac priznao zbog čega još uvek nije sahranio Boju!

CRKVA REAGOVALA ZBOG ZMAJA OD ŠIPOVA: Mrtvu majku danima drži u HLADNJAČI, oglasio se i ponovo ŠOKIRAO SVE!

Foto: ATA Images

Zmaj od Šipova

Ilija Grahovac, poznatiji kao Zmaj od Šipova, zakazao je sahranu svoje majke Boje za sutra, 13. jul. Boja je preminula 1. jula. Juče se pojavila vest da on danima drži njeno u telo u hladnjači jer želi da napravi od sahrane spektakl, kao i da deli pozivnice. Sad se on oglasio i otkrio šta se dešava.

Kako kaže, čeka da njegova ćerka dođe iz Amerike, kako bi sahranio majku.

- Živeo sam za taj dan da moja jedina ćerka bude babi na sahrani. Takav je bio dogovor između nje i babe. Bože daj samo da živ i zdrav ostanem koliko emotivno podnosim to što ćerka neće doći na sahranu - rekao je Grahovac u izjavi za "Nezavisne novine".

Kontroverzni Šipovljanin dodaje da je prvo planirao da sahrana bude obavljena 7. jula, ali je odgodio taj datum iščekujući kćerku.

Republika

Foto: Youtube printscreen

Zmaj od Šipova otkrio zbog čega nije sahranio majku

- Boja je umrla 1. jula. Nije sahranjena. Isprva sam ja bio na terenu, u planini, moji radnici i ja. Ja sam komandovao pogrebnom društvu da je prevezu i da će sahrana biti 7. jula. A ona je u porodičnoj kući mogla biti samo 24 sata - istakao je on.

Vladika mu je, tvrdi, rekao da obavi što pre sahranu i on je odlučio da to bude sutra. Telo Grahovčeve majke je, kako pričaju Šipovljani, nakon smrti prevezeno u hladnjaču pogrebnog društva u Mrkonjić Gradu.

- Ja sam planirao da tu bude veći broj sveštenika, ali je vladika donio drugu odluku - kaže on.

Da je situacija ozbiljna, pokazuje i reakcija episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija, koji je u dopisu sveštenstvu Arhijerejskog namesništva šipovskog izneo saznanja o Grahovčevim  planovima.

- Povodom naših saznanja o odnosu Ilie Grahovca iz Čifluka, opština Šipovo, prema usnuloj svojoj majci Boji, kao i njegovih odnosa i ponašanja zahvaljujući TV medijima i društvenim mrežama širim masama znanim, a naročito negovo ponašanje u rijalitima i ponašanje od pre skoro dve decenije prilikom opela nad pokojnim mu ocem, arhipastirska dužnost nam je da uputimo ovaj raspis kliricima mesta gde je imenovani nastanjen, kao i okružnom sveštenstvu, koje dolazi ili će dolaziti u kontatke sa Ilijom Grahovcem - navodi episkop Sergije.

Episkop bihaćko-petrovački potom iznosi još niz šokantnih saznanja.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nakon što se saznalo za Zmajevu odluku, oglasila se i crkva

- Nesporno je svetogrđe prema usnulim hrišanima i Bogu, je da dotični danima usnulo telo majke mu Boje drži 'zamrznuto', čekajući da se stvore u ovim danima mogućnosti da se sakupi veći broj sveštenika kako bi održali opelo nad njom - navodi episkop.

Uz sve to, dodaje episkop, Grahovac bi se obratio, a uz pratnju kamera TV-kuća, koji su na svoj način dodatno potpomogli da se imenovani i učini "idolom", po kome je, "na žalost svih nas i današnjeg društva, Šipovo, pored mnogih ljudskih, istorijskih a posebno prirodnih lepota, postalo, eto po njemu, a na žalost, poznatije i prepoznatljivije".

- Bez pokretanja crkveno-sudskog postupka za isključenje iz crkvene zajednice Ilie Grahovca, snishodeći, nastrože zabranjujemo, učeše više od jednog, tj. samo nadležnog sveštenika u bilo kojem crkvenom obredu - trebi, u vezi sa domom Ilije Grahovca, kao i njega samoga lično. Isto tako, stavljamo u dužnost, da se imenovanom od strane klirika nikakva pažnja ne pridodaje, niti da mu se kojim slučajem ukazuju časti i bilo kakva mesta, prilikom crkveno-narodnih zborova, niti na pojedinačnim okupljanima oko pojedinačnih verskih obreda - molitvoslovlja, i sl. - navodi episkop Sergije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading