NAKON DOLASKA NIKOLE PEJAKOVIĆA I AJE JUNG U SNP, OGLASILI SE IZ POZORIŠTA! V. d. upravnice jasno istakla šta od njih očekuje!

Autor:

Zabava

21.10.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Pejaković je novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, a Aja Jung nova direktorka Baleta.

NAKON DOLASKA NIKOLE PEJAKOVIĆA I AJE JUNG U SNP, OGLASILI SE IZ POZORIŠTA! V. d. upravnice jasno istakla šta od njih očekuje!

Foto: Printscreen/YouTube, Wikipedia, Privatna arhiva

Nikola Pejaković je novi direktor Drame Srpskog narodnog pozorišta, a Aja Jung nova direktorka Baleta u ovog teatra potvrdila je v.d. upravnice novasadskog SNP-a Ljubinka Gvozdenović.

Ona je dodala da su Pejaković i Jung angažovani da unaprede program pozorišta.

- Verujem da ovakav izbor ne treba dalje obrazlagati, budući da oboje predloženih umetnika imaju biografije koje ih preporučuju za pomenuta mesta. Očekujem od njih kreativnost i inventivnost, u zajedničkom poslu koji je pred nama, tj. pred Srpskim narodnim pozorištem - rekla je Gvozdenović za Tanjug.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Ona je navela i da nije neobično da svaka nova uprava bira i postavlja svoje najbliže saradnike, u ovom slučaju direktore umetničkih jedinica.

- Želeći ne da promenim, već da unapredim umetničke programe, posle dužih konsultacija, odlučila sam da na mesto direktora Drame postavim Nikolu Pejakovića, istaknutog umetnika, reditelja, pisca, glumca i muzičara, a na mesto direktorke Baleta Aju Jung, koja je u svetu baletske umetnosti i poznata i cenjena - rekla je Gvozdenović.

Republika

Foto: printscreen/youtube.com

 

Poznati glumac Nikola Pejaković, koji se proslavio brojnim ulogama, na mestu direktora Drame SNP-a zameniće Sonju Damjanović, dok će Aja Jung na mestu direktorke baleta zameniti Tonija Ranđelovića.

Ljubinka Gvozdenović svoj mandat u Srpskom narodnom pozorištu započela je nakon Zorana Đerića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading