NAŠA ČUVENA GLUMICA BILA JE FILMSKA MAJKA BREDA PITA! Na današnji dan preminula je diva jugoslovenske scene!

Autor:

Zabava

14.10.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milena Dravić napustila nas je pre šest godina, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog supruga Dragana Nikolića.

NAŠA ČUVENA GLUMICA BILA JE FILMSKA MAJKA BREDA PITA! Na današnji dan preminula je diva jugoslovenske scene!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ/AP Photo/Michel Euler

Na današnji dan 2018. godine preminula je čuvena jugoslovenska i srpska glumica Milena Dravić, koja je uživala veliko poštovanje među filmskim radnicima. Dama koja je plenila harizmom ostvarila je mnogobrojne uloge na velikom platnu, malom ekranu i pozorišnim daskama, a malo ko zna da je Milena Dravić delila kadar s jednim od največih holivudskih zavodnika Bredom Pitom.

Zanimljivo je i da je Dravićeva 1988. u filmu  "Tamna strana sunca" glumila majku tada 25-godišnjeg Breda Pita, kojem je to bila prva velika uloga. Film reditelja Božidara Nikolića nikada nije ostvario zapažen uspeh i godinama posle objavljen je samo na VHS-u, a prati priču o mladog Amerikanca Rika koji pati od teške bolesti zbog koje ne podnosi svetlost. Nakon godina neuspešnog lečenja, otac ga odvodi u malo selo u tadašnjoj Jugoslaviji gdje posećuju iscelitelja koji bi mogao da mu pomogne.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

 

U karijeri koja je trajala 60 godina, Milena Dravić snimila je 90 filmova, a u više od 50 ostvarila je glavne ženske uloge i osvojila brojne filmske nagrade.

Na televiziji je glumila u brojnim dramama i TV serijama, od kojih je najpoznatiji "Obraz uz obraz" Zdravka Šotre sa suprugom Draganom Nikolićem sa kojim je bila u braku od 1971. do 2016. godine kada je Gaga preminuo.

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Milena Dravić (1940-2018)

Nedugo nakon suprugove smrti, teško se razbolela. Preminula je 14. oktobra.2018. godine u beogradskoj klinici "Bežanijska kosa".

Sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju pored svog supruga, uz više stotina ljudi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading