Pozorište ”Boško Buha” u sezoni 2024/25.

Autor:

Zabava

12.09.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona 2024/25. u Pozorištu ”Boško Buha” biće otvorena 20. septembra, izvođenjem najnovije predstave sa naše Večernje scene. U pitanju je autorski projekat Borisa Liješevića ”Tvoje i moje”, predstava u kojoj glumci dele sa publikom svoja najranija sećanja iz detinjstva. U predstavi igraju Katarina Gojković, Boba Latinović, Jelena Trkulja, Stefan Bundalo, Miloš Vlalukin, Lena Bogdanović, Aleksandra Simić, Tijana Čurović, Borka Tomović, Teodora Ristovski i Bojana Ordinačev.

Pozorište ”Boško Buha” u sezoni 2024/25.

Foto: Vladimir Jablanov

Prva premijera Pozorišta ”Boško Buha” u novoj sezoni biće komedija Mile Mašović pod radnim naslovom ”Igra” u režiji Milice Kralj, koja je i koautorka komada. Osnovna tema koju istražuje za ovaj komad je (r)evolucija  partnerskih odnosa i održivost ljubavi, kao i odnos sadašnjosti i budućnosti po pitanju shvatanja ljubavnih odnosa, modela vaspitanja, robovanja stereotipima i razbijanju društvenih klišea. U predstavi će igrati Andrijana Oliverić, Borka Tomović, Katarina Marković, Ljiljana Slović i drugi.

Republika

Foto: Vladimir Jablanov

 

U nastavku sezone, Đurđa Tešić i Milena Depolo pripremaju predstavu ”U vezi sa tim”. Reditelj Ivan Vuković će prvi put režirati u Pozorištu ”Boško Buha”, i to komad ”Tri musketara”. Čuveni komediograf Ken Ludvig, napisao je dramatizaciju Diminog klasika. 

Četvrtu premijeru u ovoj sezoni režiraće Staša Koprivica koja će postaviti komad ”Palčica”, koji je po motivima bajke Hansa Kristijana Andersena napisala Milena Depolo. 

Očekuju nas učešća naših predstava na festivalima, pa će tako predstava ”Tajni dnevnik Adrijana Mola” Sju Taunzend u dramatizaciji Milene Depolo i režiji Tatjane Mandić Rigonat biti izvedana na Zvezdarištu, a ”Tvoje i moje” Borisa Liješevića na festivalu ”TeatAr u nama” u Aranđelovcu.

Republika

Foto: Vladimir Jablanov

 

Dve predstave sa naše Večernje scene obeležiće ove sezone značajne jubileje: ”Ubistvo u Orijent ekspresu” Agate Kristi/Kena Ludviga u režiji Darijana Mihajlovića biće izvedena 50. put, a ”Krčmarica Mirandolina” Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića 200. put.

Želimo da se pohvalimo i vešću da je, krajem prethodne sezone, naš ansambl dobio pojačanje. Tako u novu sezonu sa nama ulazi Marko Janjić. Takođe, ove godine smo, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, izdali knjigu drama za decu Igora Bojovića. Predstave se i dalje izvode u Teatru Vuk, čiji smo gosti dok željno iščekujemo rekonstrukciju matične scene na Trgu Republike.

Dobro došli u Pozorište ”Boško Buha”.

Republika

Foto: Vladimir Jablanov

Pozorište Boško Buha

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading