"PRIVLAČILE SU ME KNJIGE O PAGANIZMU": Poznati glumac je ovako govorio o svom odrastanju, pa se dotakao MRAČNIH SILA!

Autor:

Zabava

12.09.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Dugalić se kao dete susretao sa sujeverjem, a onda ga je sačekala uloga u seriji koja upravo o tome govori.

"PRIVLAČILE SU ME KNJIGE O PAGANIZMU": Poznati glumac je ovako govorio o svom odrastanju, pa se dotakao MRAČNIH SILA!

Foto: Firefly production

Televizijska serija "Kalkanski krugovi" ostvarila je veliki uspeh i opčinila gledaoce misterioznim pričama iz Zabrana. Sujeverje, mračne sile i paraleleni svetovi prikazani u ovoj seriji Đorđa Milosavljevića potiču iz narodnih verovanja koje je autor izučavao i prikupljao tokom rada. Jednu od bitnih uloga odigrao je Nebojša Dugalić, koji je svojevremeno za Republiku ispričao da je kao dete imao dodira s natprirodnim stvarima o kojima govori ova serija.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- Odrastao sam u Kraljevu, delom i na selu u Žiči i bio sam okružen svim tim bapskim pričama. One su se raspredale na seoskim sedeljkama, svako je pričao o tome ko je, gde i šta video, možda nekog vampira... Da li se nekom nešto ukazalo... Od malih nogu gledam u te priče otvorenih očiju. U kasnijim godinama sam se i zanimao za sve to i čitao knjige u kojima je opisivana paganska građa i običaji u našem narodu. Najzanimljivije je to suočavanje sa činjenicom da ova stvarnost koju mi živimo nije jedina i da postoje razne neke paralelne koje su prisutne i na neki način nas nekim neobjašnjivim silama i tokovima vuku. To nekad može da bude i opasno - rekao je glumac.

Republika

Foto: Firefly production

U seriji "Kalkanski krugovi"

Na pitanje da li veruje u mračne sile, Dugalić odgovara:

- Nisam sujeveran i mislim da svako ko se trudi da veruje u boga to ne može biti. Ima raznih nivoa onostrane stvarnosti i od nas zavisi koju želimo da pustimo u svoj život. Ako se čovek zaista srcem otvori ka bogu i teži da živi po istini, onda će sve druge stvari postati drugorazredne i nebitne.

U "Kalkanskim krugovima" Dugalić je dočarao lik profesora Teofila, koji se pojavio u drugoj sezoni i u seriji ostao do njegog kraja. Deo ekipe bili su i pokojni glumac Žarko Laušević, zatim Paulina Manov, Vojin Ćetković, Ivana Zečević, Nataša Ninković i mnogi drugi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading