UMRLA POZNATA GLUMICA, SAHRANA OBAVLJENA U TAJNOSTI! Saopštena stravična vest!

Autor:

Zabava

10.09.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarna glumica nas je zauvek napustila.

UMRLA POZNATA GLUMICA, SAHRANA OBAVLJENA U TAJNOSTI! Saopštena stravična vest!

Foto: pixabay.com

Jugoslovenska i makedonska glumica Snežana Stameska preminula je u 79. godini života, saopštilo je Dramsko pozorište Skoplje, njena dugogodišnja matična kuća. Posmrtni ostaci glumice su bili izloženi u kapeli groblja Butel, nakon čega je usledila sahrana.

Snežana Stameska rođena je 1. januara 1946. godine u Skoplju, a diplomirala je na glumi u Beogradu 1970. godine. Od 1971. do penzionisanja 2010. godine bila je članica ansambla Dramskog teatra Skoplje. Kroz svoju plodnu karijeru odigrala je mnogobrojne značajne televizijske i filmske uloge po kojima će je publika pamtiti.

NJenu veliku popularnost obeležile su uloge iz 1980-ih i 1990-ih, posebno likovi Pandore u "Solunskim patardijama" (1979), Vere u "Divom mesu" (1979), Sine u seriji "Trst via Skoplje" (1987), Vere u filmu "Srećna Nova ’49" (1985) i Pace u "Vikendu na mrtvima" (1985). Izuzetna emotivna paleta, stabilan i logičan izraz, kao i topao, uverljiv glas, bili su karakteristike koje su krasile Snežanu Stamesku tokom njene bogate karijere, kako su istakli iz Dramskog teatra.


Snežana Stameska ostavila je neizbrisiv trag u jugoslovenskoj i makedonskoj kinematografiji, ostvarujući uloge koje su je učinile omiljenom među publikom.

Njeni brojni fanovi i kolege se sećaju sa poštovanjem i ljubavlju, ističući njen doprinos umetnosti i kulturi. Smatraju da je njen odlazak nenadoknadiv gubitak za svet glume, ali da će njen lik i dela zauvek ostati živi u sećanju svih koji su je poznavali ili uživali u njenim nastupima na sceni i ekranu.

Snežana Stameska zaista je ostavila dubok pečat u svetu umetnosti i njeno nasleđe će sigurno biti večno prisutno kroz njena remek-dela koja će se i dalje prepričavati i uživati u njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading