SRPSKA NIKOL KIDMAN PROGOVORILA O BOLNOM PERIODU! Glumicu savladale emocije: Naučila sam da živim s tim (VIDEO)

Autor:

Zabava

29.08.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna glumica Jelena Đokić sinoć je prošetala crvenim tepihom na premijeri svog novog filma "78 dana" o NATO bombardovanju 1999.

SRPSKA NIKOL KIDMAN PROGOVORILA O BOLNOM PERIODU! Glumicu savladale emocije: Naučila sam da živim s tim (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jelena Đokić

 

 

Cenjena glumica Jelena Đokić sinoć se pojavila na crvenom tepihu na premijeri filma "78 dana" Emilije Gašić o NATO bombardovanju 1999, koji je zaradio višeminutne ovacije. Bivša supruga Svetozara Cvetkovića poklonila se publici u MTS dvorani i za medije progovorila o bolnom periodu u životu.

Đokićeva je, najpre, istakla da je ovom filmu, koji evocira sećanja na 1999, kada su bombe padale na našu zemlju i razarale živote naših građana, privukla sama ideja rediteljke da ovoj priči pristupi na dokumentaran način.

- Ceo film izgleda kao jedna pronađena video-kaseta. Privukla me je i ta neizostavnost najprirodnije moguće igre tako da ništa ne ugrozi priču i da u njoj ne bude ništa igrano i glumljeno. Naravno, i ova predivna deca s kojom je uvek veliki izazov igrati, zato što oni nose sa sobom tu prirodnu potrebu za igrom, što mi odrasli ljudi i glumci zaboravljamo. Zaista sam uživala - rekla je glumica.

Svih 78 dana bombardovanja snimljeni su za 20 dana u Vrnjačkoj Banji, a glumica nam kaže da su uslovi za snimanje bili gotovo idealni.

- Bili su to idealni uslovi rada! Na raspolaganju smo imali kuću Emilijine bake i prosto smo živeli tu. To su uslovi koje samo možeš da poželiš jer ne zavisiš ni od koga i nema onoga - kupili smo ovu lokaciju na dva dana i moramo da spržimo 50 scena. Ovde ima materijala za petočasovni film - naglašava Đokićeva, koja je objasnila kako je za nju izgledao povratak u bolan period bombardovanja:

- Svi mi nosimo te ožiljke koje smo naizgled zašili, ali malo je dovoljno da ti šavovi popucaju. To su otvorene rane sa kojima smo mi naučili da živimo. Ovaj film toliko vraća veru u ljudsko i ono međuljudsko, ono božansko što je između nas. Pogotovo u ovom svetu instagrama i crvenih tepiha, kada sve nekako odvlači pažnju od suštine.

U filmu "78 dana" sarađivala je sa novim mladim nadama srpskog glumišta.

- Nikakve savete im nisam davala, apsolutno sam se trudila da se što više prilagodim njima jer bi sve ostalo bilo fejk. Što više sam se trudila da uđem u njihov svet prirodnosti. Moja uloga prosto nosi drugu boju jer kao roditelju koji raste sa njima, svojom decom, svih tih 78 dana bombardovanja mnogo je više bola i brige za razliku od njih koji nose nežnost i neviđenu ljubav i radost u ovom filmu - rekla je popularna glumica.

Film "78 dana" je od danas na redovnom repertoaru u bioskopima širom Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading