LAUŠEVIĆ PLAKAO NA SNIMANJU "HALIJARDA"! Rečenicu koja ga PROGANJALA celog života s bolom je izgovorio u filmu Radoša Bajića!

Autor:

Zabava

29.08.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drhtavim glasom sa knedlom u grlu slavni glumac izgovorio je repliku koja ga je vratila u najtežu noć u životu.

LAUŠEVIĆ PLAKAO NA SNIMANJU "HALIJARDA"! Rečenicu koja ga PROGANJALA celog života s bolom je izgovorio u filmu Radoša Bajića!

Foto: ST/Dragan Kadić, youtube/printscreen/Cmc Nadlanu

U filmu "Heroji Halijarda" Žarko Laušević ostvario je poslednju ulogu i po mnogo čemu za legendarnog glumca koji nas je napustio 15. novembra 2023. godine bila je posebna. Ostvarenje Radoša Bajića prikazano je na Filmskom festivalu u Nišu, a nakon toga reditelj i scenarista je otkrio najemotivniji detalj sa snimanja koji je mnoge ostavio bez teksta.

Kako je otkrio Bajić, zbog jedne replike Žarko je zaplakao na snimanju. Istu takvu rečenicu već je čuo u životu i to od oca mladića kojeg je glumac ubio 1993. u Podgorici.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Žako Laušević na premijeri filma

- Ne može se razdvojiti užasna tragedija koja je zadesila Žarka sa njegovim životom i sa svim onim što se događalo kasnije. U okviru scenarija "Heroji Halijarda", nakon prebijanja, njegov sin (Nikola Rakočević) dolazi kući. Obilazi ga kapetan Raković (Milan Vasić), a tu je i otac Kosta (Laušević). I ja napišem da Kosta izgovara reči: "Kapetane, kako mi onako unakažiše sina. Nisam ja svoju decu našao na bunjištu da ih tako neko skrnavi i ubija". I mi to tada treba da snimimo. Ceo set doteran, farovi, svetla, kadrovi, šminka sve. Ali ja vidim, Žarko se zacrveneo u licu nešto, mahnuo mi rukom, želeći da porazgovaramo - ispričao je Bajić.

Kako je dalje objasnio, udaljili su se od seta i tada mu je Laušević rekao strašnu istinu.

- Gleda me u oči, igra mu grlo i kaže: "Ja ne mogu da izgovorim ovu rečenicu. Pitam ga, zašto? "Zato što je istu tu rečenicu, baš takvu, na suđenju meni izgovorio jedan otac od jednog mladića kog sam ja ubio".To je rečenica: "Nisam ja svoju decu našao na bunjištu". Shvatio sam, evo i sad se ježim kada se setim toga. Seo da pogledam šta da učinim, a da rečenica ne promeni smisao. I u jednom trenutku me doziva, maše i poziva me rukom i kaže mi: "Govorim!" Uznemirim se uvek kada pričam to, ježim se od tog emocionalnog trenutka - ispričao je Bajić i dodao da je ta scena svakako ušla u film.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading