POZNATI GLUMAC ISPEKAO PEKARSKI ZANAT! Zvezda "Crne svadbe" prodaje hleb u centru Njujorka: "Imam dara za to"!

Autor:

Zabava

26.08.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uliks Fehmiu svojevremeno je pokrenuo privatni biznis sa još nekoliko prijatelja.

POZNATI GLUMAC ISPEKAO PEKARSKI ZANAT! Zvezda "Crne svadbe" prodaje hleb u centru Njujorka: "Imam dara za to"!

Foto: youtube.com/Radio Slobodna Evropa

Poznati glumac Uliks Fehmiu, koji je svojim talentom i upečatljivim ulogama obeležio neke od najpopularnijih domaćih televizijskih serija kao što su misteriozna "Crna svadba" prožeta vlaškom magijom, "Porodica" o hapšenju Slobodana Miloševića i "Poziv" sa Mirjanom Joković u glavnoj ulozi, svojevremeno je pokrenuo privatni biznis sa nekoliko prijatelja. Sin čuvenog glumca Bekima Fehmiua i Branke Petrić usavršio je pekarski zanat i otvorio pekaru u centru Njujorka u kojoj prodaje hleb i druge pekarske proizvode.

Sve se desilo u vreme ratnih devedesetih godina u našoj zemlji, kada je Uliks otišao kod drugova u Ameriku i počeo da uči pekarski zanat.

Republika

Foto: Foto Firefly production

"Crna svadba"

U knjizi "Pain d’Avignon Baking Book" koju je izdala najveċka izdavačka kuća na svetu Penguin Radnom House, sam napisao našu priču o tome. Početkom 90-ih, drugovi sa kojima sam odrastao u Beogradu su otišli u Ameriku, svako iz svog razloga i došli na ideju da otvore pekaru na poluostrvu Kejp Kod (Masačusets). Prikupljali su novac za uređenje prostora u kome će se pekara nalaziti, trebalo je kupiti peći za hleb i ostale mašine i nazvali su me da pitaju da li bih učestvovao. Zamolio sam oca da mi posudi nešto novca i tako postao deo onoga što su moju drugovi započeli - ispričao je glumac za magatin Journal.

Republika

Foto: Promo foto

"Porodica"

Iako mu se nije odlazilo Srbije, ipak je to učinio i ispekao pekarski zanat.

- U tom trenutku sam još uvek u Beogradu. Igram u Ateljeu 212, Jugoslovenskom dramskom i Beogradskom dramskom pozorištu. Počinje rat, sviđa mi se Snežana (glumica Snežana Bogdanović), ne ide mi se iz zemlje, ali ipak odlazim ’93. kod drugova, i počinjem da učim pekarski zanat. Kasnije će se ispostaviti da sam imao nekog dara i za to - dodao je Uliks Fehmiu za pomenuti list.

Inače, nastavak serije "Crna svadba" u režiji Nemanje Ćipranića, premijerno će biti prikazan na jesen, a glavni likovi su Uliks Fehmiu kao pripadnik BIA Petar Ćirić, Jelena Đokić u ulozi Nataše i Nikola Kojo kao inspektor Bane Tomić, dok se u priči pojavljuju i mnogi novi junaci.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading