BOLJŠOJ BALET U PRATNJI BEOGRADSKE FILHARMONIJE! Gala umetnički spektakl ima humanitarni karakter!

Autor:

Zabava

26.08.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika će 13. septembra u Sava Centru imati priliku da uživa u baletskim bravurama vrhunskih prvaka i solista Boljšoj baleta, koji će prvi put nastupiti u Srbiji.

BOLJŠOJ BALET U PRATNJI BEOGRADSKE FILHARMONIJE! Gala umetnički spektakl ima humanitarni karakter!

Foto: Foto Anna Nikulina Bolshoi Theater MuzArts

Gala koncert prvaka i solista Boljšoj baleta uz pratnju izuzetnih muzičara Beogradske filharmonije, a pod dirigentskom palicom čuvenog Alekseja Bogorada, je spektakl koji se retko viđa.

Publika će 13. septembra u Sava Centru imati priliku da uživa u baletskim bravurama vrhunskih prvaka i solista Boljšoj baleta, koji će prvi put nastupiti u Srbiji, a među kojima će biti: Ana Nikulina, Jekaterina Kokoreva, Anastasia Staškevič, Daria Hohova, Vjačeslav Lopatin, Kamila Sultangarejeva, Dmitri Smilevski, Aleksej Putincev, Klim Jefimov, Makar Mihalkin.

Oni će na Gala koncertu izvoditi najlepše delove iz poznatih baleta „Labudovo jezero", „Uspavana lepotica", „Spartak", „Don Kihot", „Korsar", „Kopelija" i mnogih drugih, ali i antologijska savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Mekgregora.

Boljšoj balet je osnovan 1776. godine i jedan je od najstarijih i najprestižnijih baletskih ansambala na svetu.

Foto: Foto Anna Nikulina Bolshoi Theater MuzArts

 

Njihova scena u Boljšoj teatru oduvek je bila sinonim za umetničku izvrsnost i savršenstvo. Njihove izvedbe su prepoznatljive po vrhunskoj tehnici, izražajnoj emocijii i umetničkoj posvećenosti koja nadilazi generacije.

Zvezde Boljšoj baleta zaslužuju muzičku pratnju jednog od najvažnijih kulturnih simbola Srbije i regiona, Beogradske filharmonije. Sa tradicijom dužom od jednog veka, ovaj ansambl se izdigao među vodeće simfonijske orkestre u jugoistočnoj Evropi, a stekao je međunarodno priznanje i popularnost. Osim igrača, iz Moskve dolazi i čuveni dirigent Boljšoj teatra Aleksej Bogorad, koji će se upisati na dugačku listu vodećih svetskih dirigenata koji su sarađivali sa Beogradskom filharmonijom. 

Dirigent Boljšoj teatra je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa Beogradskom filharmonijom, a ceo događaj je humanitarnog karaktera, te će celokupan prihod od prodaje karata bude doniran za podršku talentovanoj deci i mladim umetnicima u Srbiji.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading