"SABLJA" PRIKAZANA U SARAJEVU! Ovako su glumci govorili o UBISTVU ZORANA ĐINĐIĆA, a evo kada ćemo seriju gledati u Srbiji!

Autor:

Zabava

21.08.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon premijernog prikazivanja deo glumačke ekipe se poklonio publici.

"SABLJA" PRIKAZANA U SARAJEVU! Ovako su glumci govorili o UBISTVU ZORANA ĐINĐIĆA, a evo kada ćemo seriju gledati u Srbiji!

Foto: printskrin

Nakon što je "Sablja" prikazana u Kanu, gde je osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju celog ansambla, serija Vladimira Tagića i Gorana Stankovića premijerno je prikazana sinoć i na Sarajevo film festivalu. Nakon projekcije deo glumačke ekipe poklonio se publici, među njima bili su Lazar Tasić, Dragan Mićanović, Dino Bajrović, Anđelika Simić i drugi.

Prema i dalje nezvaničnim informacijama, seriju "Sablja" od osam epizoda u Srbiji ćemo gledati od novembra na RTS.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Jednu od glavnih uloga policajca Borisa Rakića, koji sklapa mozaik o ubistvu premijera Zorana Đinđića u "Sablji" igra Ljubomir Bandović. Glumac je svojevremeno za naš portal otkrio gde ga je dočekala vest da je srpski premijer ubijen.

Ako je sve tačno, ja sam bio ispod linije vatre. Šetao sam psa i kad sam čuo pucnjavu zgrabio sam ga i otišao u drugi park. Nisam znao o čemu se radi. Pošto sam blizu Vlade Srbije nisam hteo da dođem u situaciju da me neko nešto pita, samo sam pomislio 'ajmo mi, ovde se nešto dešava. Tek sam posle saznao šta se zapravo desilo. Ali posle bombardovanja, ratova, svih pucnjava - pucanj ko pucanj - prisetio se Bandović u razgovoru za Republiku.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Ljubomir Bandović

Tada smo isto pitanje postavili i Darku Iviću, koji je u trenutku ubistva Zorana Đinđića 2003. godine bio osnovac.

- Bio sam zapravo u osnovnoj školi i bio sam, ako se dobro sećam treći razred. Taj datum je za mene bio vrlo potresan i taj događaj nas je sve uznemirio. Sećam se dece koja su plakala u školskom dvorištu kada su nam javili sta se desilo. Sve u svemu jako tužno - rekao je glumac za Republiku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading