"SVAKI PUT KAD SAM NA KOSMETU SRCE MI JE VELIKO": Ivan Bosiljčić u Prilužju na obeležavanju crkvene slave Preobraženje Gospodnje!

Autor:

Zabava

19.08.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika novobrdski Ilarion služio je liturgiju u prisustvu vernika i lokalnih zvaničnika na Kosovu i Metohiji.

"SVAKI PUT KAD SAM NA KOSMETU SRCE MI JE VELIKO": Ivan Bosiljčić u Prilužju na obeležavanju crkvene slave Preobraženje Gospodnje!

Foto: ST/Tamara Pavišić

U Prilužju je danas liturgijom koju je služio vladika novobrdski Ilarion, u prisustvu vernika, predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih zvaničnika obeležena crkvena slava Preobraženje Gospodnje koja je ujedno i slava opštine Vučitrn.

Među mnogobrojnim vernicima bio je i glumac Ivan Bosiljčić.

- Svaki put kada sam na Kosovu i Metohiji srce mi je veliko. Morate znati da ste vi u našim molitvama i kada fizički nismo prisutni - rekao je u Prilužju glumac Ivan Bosiljčić.

On je preneo pozdrave od njegovih kolega i naglasio da se glumci trude da posećuju narod na Kosovu i Metohiju. Bosiljčić je podsetio da je Milan Vasić bio u Svetim Arhangelima na krsnoj slavi tog manastira, te da se glumci, kako je rekao, raspoređuju kad ko može i ima vremena da bude sa srpskim narodnom na Kosovu i Metohiji.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Vladika Ilarion

- Znajte da smo uvek sa vama - rekao je Bosiljčić.

Njegovo prisustvo u Prilužju najvećem srpskom selu uz put od Prištine do Kosovske Mitrovice mnogobrojni obožavaoci, posebno oni najmlađi, iskoristili su za fotografisanje, što je on sa oduševljenjem prihvatio.

- Ovo su fotografije koje mi mnogo znače kao što verujem znače i ovoj deci i ljudima u Prilužju - rekao je Bosiljčić.

U okviru manifestacije "Dani Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju" čiji su pokrovitelji Ministarstvo informisanja Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Privremeni organ opštine Vučitrn, a koja je započela u nedelju, tokom dva dana trajanja upriličen je i bogat kulturno - umetnički program nastupom brojnih folklornih ansambala sa Kosova i Metohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading