POZNATO VREME I MESTO SAHRANE Siniše Pavića!

Autor:

Zabava

16.08.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz serije poput "Bolji život" i "Porodično blago", Pavić je uspeo da osvoji publiku svojim britkim i duhovitim mislima, čiji su dijalozi bili tačni i duboki, ostavljajući snažan utisak na sve nas.

POZNATO VREME I MESTO SAHRANE Siniše Pavića!

Foto: youtube.com/RTS

Danas je u svom domu u Vlasotincu preminuo Siniša Pavić, čuveni scenarista koji je ostavio neizbrisiv trag u svetskoj kinematografiji. Pavić, autor kultnih serija "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Bela lađa" i "Junaci našeg doba", preminuo je u 92. godini, ostavljajući iza sebe nezaboravno delo koje je obeležilo generacije.

Siniša Pavić je tokom svoje karijere ostvario izuzetan doprinos domaćoj televizijskoj produkciji, stvarajući serije koje su postale deo kolektivne memorije. Njegovo umeće pisanja scenarija doprinelo je stvaranju likova koji su postali simboli određenih vremena i društvenih promena.

Foto: youtube.com/RTS Zabava

Siniša Pavić

Vladimir Pavić, sin preminulog scenariste, potvrdio je tužnu vest i zamolio javnost da poštuje privatnost porodice u ovom teškom trenutku.

- Mogu da vam potvrdim da je moj otac preminuo. Preminuo je u snu od starosti u 92. godini. Ne bih mogao nista više da vam kažem. Zamolio bih vas da poštujete našu privatnost u ovom teškom trenutku - rekao je Vladimir za Informer.

Siniša Pavić je dobitnik Nagrade "Dositej Obradović" za životno delo 2020. godine, koja je samo jedno od priznanja kojim je ovenčan tokom svoje karijere. Njegovo delo ostaje kao neprocenjiv doprinos domaćoj kulturi i umetnosti, a njegove TV serije i danas se rado gledaju i pamte. Večeras, na Prvom programu RTS-a, biće emitovan film "Čudo neviđeno", kao omaž ovom velikanu televizijske umetnosti.

Sahrana će se obaviti sutra, 17. avgusta u 13 časova na groblju u Vlasotincu, prenosi RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading