MILOŠ BIKOVIĆ OTKRIO ŠTA ĆE SE DESITI ZBOG SMRTI SINIŠE PAVIĆA: Glas koji je govorio o narodu ZAUVEK je zaćutao!

Autor:

Zabava

16.08.2024

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Biković se oprostio od pokojnog Siniše Pavić.

MILOŠ BIKOVIĆ OTKRIO ŠTA ĆE SE DESITI ZBOG SMRTI SINIŠE PAVIĆA: Glas koji je govorio o narodu ZAUVEK je zaćutao!

Foto: ST/Nemanja Pančić, youtube/printscreen

Dramski umetnik Miloš Biković izrazio je svoje duboko žaljenje povodom smrti čuvenog scenariste Siniše Pavića, koji je preminuo u 92. godini u svom domu u Vlasotincu. Pavić je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, budući da je bio najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Njegova dela su obeležila epohu, a među najpoznatijim su "Pozorište u kući", "Otpisani" i "Vrući vetar".

Miloš Biković, koji je sarađivao sa Pavićem na seriji "Stižu dolari", istakao je da je Pavić bio "srpski Šekspir" i "najveći narodni pisac". Biković je dodao da je Pavićev glas govorio o narodu kroz autentične i duboke situacije, te da je njegovo odlaskom zatvoreno "hirurški precizno oko koje je uočavalo ono autentično i apsurdno u našem narodu".

Republika

Foto: youtube/printscreen/ Podcast Jugoslavija

Siniša Pavić

 

- Hirurški precizno oko koje je uočavalo ono autentično i apsurdno u našem narodu se zatvorilo. Glas koji je govorio o narodu, anegdotskim, a dubokim replikama i situacijama je zaćutao. Ali zato, blagorodni eho i slika koja ne bledi ostaju. Siniša, hvala Vam - kaže Miloš Bikovic za Informer.

Pavić je ostvario značajan doprinos srpskoj kinematografiji kroz svoje scenarije, a njegova dela su ostala neizostavan deo kulturne baštine. Njegove anegdotske, a duboke replike i situacije su ostavile dubok pečat na publiku, a njegovim odlaskom srpska kinematografija je doživela veliki gubitak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading