PREMINUO SCENARISTA SINIŠA PAVIĆ! Porodica i kolege se opraštaju!

Autor:

Zabava

16.08.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Scenarista Siniša Pavić umro je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu.

PREMINUO SCENARISTA SINIŠA PAVIĆ! Porodica i kolege se opraštaju!

Foto: youtube.com/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Scenarista Siniša Pavić umro je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu. Pavić je bio najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Pisao je scenarija za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput "Pozorišta u kući", "Otpisanih", "Vrućeg vetra"… Scenarista je i filmova "Tesna koža" i "Laf u srcu".

Boljim životom“, krajem osamdesetih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Stižu dolari", "Bela lađa"…

Foto: youtube.com/RTS

Siniša Pavić

 

Poslednja serija koju je snimio - "Junaci našeg doba" - premijerno je emitovana od 2019. do 2021.Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

U jednom od poslednjih intervjua govorio je o poteškoćama tokom snimanja kultnih serija.

- Najtežu situaciju u karijeri doživeo sam radeći na "Porodičnom blagu" jer nas je uhvatilo bombardovanje. Nakon završetka snimanja 21. epizode, prve sezone koju smo radili na leto 1998. godine, rad na drugoj smo morali da prekinemo zbog ratnog stanja u zemlji. Posle smo nastavili da radimo tek 2000. godine. Uprkos svim nedaćama uspeli smo da seriju uradimo do kraja i snimimo svih 60 epizoda - pričao Pavić.

Foto: youtube.com/RTS Zabava

Siniša Pavić

 

Siniša je tada ispričao da je ta serija iznedrila mnoge kvalitetne glumce poput Nenada Jezdića, Vojina Ćetkovića, Mine Lazarević i Nebojše Glogovca:

- Gotovo svi veliki glumci su karijeru počeli u mojim serijama. Potraga za novim licima je u ovom poslu prirodna stvar i uz garnituru dokazanih majstora morali smo dati priliku i mladim umetnicima. Svi su postali značajna imena u glumačkom svetu, a Nebojša Glogovac nažalost više nije sa nama - kaže Pavić.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
neka

16.08.2024 13:49

počiva u miru,čovek uz čije smo serije odrastali i živeli