BIRA SE SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA! Počinje BORBA producenata, Branislav LEČIĆ član žirija!

Autor:

Zabava

14.08.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filmski centar Srbije je pozvao domaće filmske producente da do 30. avgusta prijave igrani, dokumentarni ili animirani film za izbor srpskog kandidata za Oskara.

BIRA SE SRPSKI KANDIDAT ZA OSKARA! Počinje BORBA producenata, Branislav LEČIĆ član žirija!

Foto: ATA Images

Filmski centar Srbije je uputio poziv domaćim filmskim producentima da do 30. avgusta prijave igrani, dokumentarni ili animirani film za izbor srpskog kandidata za Oskara. Odabrani film braniće boje naše zemlje na predstojećoj dodeli najprestižnijeg filmskog priznanja, koje će se održati 3. marta 2025. godine u Dolbi Teatru u Los Anđelesu.

Koji film će biti srpski kandidat za zlatnu statuu biće poznato nakon odluke stručnog žirija, koji će nakon pristiglih prijava filmskih producenata imati ozbiljan zadatak da donesu odluku o tome koji naslov će predstavljati Srbiju na ovom prestižnom svetskom događaju.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Kako prenose mediji, komisiju čine glumac Branislav Lečić, Dimče Stojanovski, producent, direktor fotografije i reditelj, reditelj Darko Bajić, Miloš Janković, predsednik Udruženja književnika Srbije, filmski kritičar Božidar Zečević, scenarista Đorđe Milosavljević i Dejan Dabić, filmski kritičar i reditelj.

Komisija je izabrana na sednici Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, čine je sedam članova koji će u narednom periodu birati film koji će predstavljati Srbiju u Holivudu. 

Republika

Foto: Produkcija Bombona

Prošlogodišnji kandidat - film"Što se bore misli moje"

FCS je na osnovu Uputstva o izboru srpskog kandidata za nagradu Oskar Američke akademije za filmsku umetnost i nauku, uputio poziv za priјave filmova (igrani, dokumentarni, animirani – preko 40 minuta) za izbor srpskog kandidata za 97. dodelu nagrade Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke – Oskar.

Podsećamo, prošle godine srpski kandidat za ovu prestižnu nagradu bio je film "Što se bore misli moje" reditelja Milorada Milinkovića

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading