VEĆ SE IZDVOJILI FAVORITI ZA SLEDEĆEG OSKARA! Trka počinje, a ovo su prva predviđanja!

Autor:

Zabava

01.07.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka filmska akademija je saopštila da će nominacije biti poznate 17. januara sledeće godine.

VEĆ SE IZDVOJILI FAVORITI ZA SLEDEĆEG OSKARA! Trka počinje, a ovo su prva predviđanja!

Foto: Profimedia/Stefani Reynolds

Nakon trijumfa "Openhajmera" na svečanoj dodeli najprestižnije filmske nagrade Oskar već se uveliko spekuliše ko će biti sledeći dobitnik prestižne zlatne statue. Polako ulazimo u period kada već počinju predviđanja koji filmovi bi mogli da uđu u trku za Oskara u 2025, a već se izdvojilo nekoliko favorita.

Američka filmska akademija je saopštila da će nominacije biti poznate 17. januara 2025, a zvanična ceremonija dodele biće održana 2. marta 2025. u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

Prema nekim izvorima nastavak filma "Dina" i animiran film "U mojoj glavi 2" već su uspeli da istrasiraju svoj put ka nominacijama ove prestižne filmske nagrade. Inače, animacija "U mojoj glavi 2" za 19 dana prikazivanja zaradila je više od milijardu dolara na svetskim blagajnama, što ga čini prvim crtanim filmom koji je u kratkom roku dostigao pomenuti rekord. Svetski mediji napominju da je čuvenoj Diznijevoj animaciji "Zaleđeno kraljevstvo", za takav uspeh, bilo potrebno 25 dana.

Republika

Foto: Foto CUniversal Pictures. All Rights Reserved

"Openhajmer"

Iako su zapažene uspehe doživeli filmovi "Rivali" sa Zendejom i "Građanski rat", mnogi su ubeđeni da za njih neće biti mesta u nekoj od nominacija, s obzirom da veliki filmovi tek treba da ugledaju svetlost dana.

Među filmovima na koje se već sad računa da će ući u trku, a koja se još nisu pojavila u bioskopima su ostvarenja: triler o izborima za papu "Conclave" sa Izabelom Roselini,  kao i  "Blitz" dugo očekivana istorijska drama, o grupi stanovnika Londona koji pokušavaju da prežive bombardovanja u Drugom svetskom ratu.

Ipak, pojedini mediji strahuju da će neki dobri filmovi ove godine ostati ispod radara Američke filmske akademije, jer će produkcija kasniti zbog štrajka u Holivudu koji je završen prošlog leta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading