IZA ŠOJIĆEVOG "OPA, ĐURĐO" KRIJE SE POSEBNA PRIČA! Lane Gutović otkrio kako je nastala ova uzrečica!

Autor:

Zabava

15.08.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kultni junak Srećko Šojić rađen je po stvarnom liku, pa tako i ono što izgovara nije potpuno izmišljeno.

IZA ŠOJIĆEVOG "OPA, ĐURĐO" KRIJE SE POSEBNA PRIČA! Lane Gutović otkrio kako je nastala ova uzrečica!

Foto: Youtube printscreen

Srećko Šojić, kultni junak koji je obeležio film "Tesna koža", a kasnije i seriju "Bela lađa", rađen je po ugledu na čoveka koji je zaista postojao. Ovo je jednom prilikom otkrio glumac Milan Lane Gutović, koji je maestralno dočarao "kapetana od belu lađu". Tako je otkrio i da se iza Šojićeve uzrečice "opa, Đurđo" krije posebna priča.

Šojićeve replike većinom je Lane smislio, a najdraža mu je bila upravo "opa, Đurđo".

Ja sam ih izmislio, veći deo, i meni je najsimpatičnija rečenica, odnosno uzrečica bila, "opa Đurđo!" - rekao je tada Gutović.

 

 

Lane je objasnio da je tu rečenicu čuo od pekara sa kojim se družio i igrao bilijar. Kako je rekao, svaki put kada bi pekar promašio tokom partije rekao bi baš te reči. Tako ih je on preuzeo i izgovorio u seriji "Bela lađa", a ostalo je istorija.

Kako je Gutović tada objasnio, lik Srećka Šojića je nastao po uzoru na jednog zidara.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Milan Lane Gutović (1946-2021)

Toma zidar za ravne krovove. Radio je školi u Kumodražu. On je govorio tako "č", "ć", on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iza uva. Izvadi, fljas po ovom zidu. (Ja kažem): "Nemoj, Tomo! Šta radiš to?", a on mi odgovara: "Pa i onako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo. Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)" - ispričao je Gutović, pa dodao:

On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I posle toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala "Barabe", koji je pisao Milenko Vučetić i režirao Aleksandar Mandić. I posle toga je taj lik se pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u "Beloj lađi" - rekao je Lane tada u emisiji "Amidži šou".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading