SIN NEBOJŠE DUGALIĆA NASTUPA NA EVROVIZIJI! Mladi pijanista brani boje naše zemlje, glumac ponosan: "Ne postoji veća sreća!"

Autor:

Zabava

09.08.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evrovizijsko takmičenje mladih muzičara održava se u subotu 17. avgusta u Norveškoj.

SIN NEBOJŠE DUGALIĆA NASTUPA NA EVROVIZIJI! Mladi pijanista brani boje naše zemlje, glumac ponosan: "Ne postoji veća sreća!"

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Naslednik slavnog srpskog glumca Nebojše Dugalića, pijanista Bogdan Dugalić, braniće boje naše zemlje na Evrovizijskom takmičenju mladih muzičara u Norveškoj. Ovo takmičenje održava se od 1982. godine, a Srbije sada ponovo ima svog predstavnika. Sve se dešava 17. avgusta, a direktan prenos biće na RTS 2.

Ove godine grad domaćin je norveški grad Buda na Arktiku koji je i Evropska prestonica kulture. Bogdan (21) će nastupiti u konkurenciji mladih muzičara iz jedanaest zemalja, starosti od dvanaest do dvadesetjedne godine. Sa Norveškim radio orkestrom pod upravom Ejvinda Adlanda Bogdan Dugalić će izvesti Varijacije na Paganinijevu temu Sergeja Rahmanjinova.

Na ovogodišnjem 21. takmičenju po redu, uz predstavnika Srbije, nastupiće mladi muzičari iz Češke, Švedske, Poljske, Francuske, Švajcarske, Jermenije, Norveške, Nemačke, Austrije i Belgije, a instrumenti koji su zastupljeni su klavir, eufonijum, violina, violončelo, oboa, klarinet, flauta.

Bogdan je završio muzičku školu "Mokranjac" u Beogradu, a usavršavanje je nastavio u Salcburgu, na univerzitetu "Mocarteum", a još u detinjstvu je pokazao veliki talenat za muziku, te je sarađivao i sa slavnim virtuozima, kao što su Viktor Bođino ili Vladimir Ogarkov. Mladi pijanista je već osvojio nekoliko priznanja, među kojima se ističu prve nagrade na međunarodnim pijanističkim takmičenjima "Citta di Arona" i "Citta di San Dona di Piave" i drugo mesto na Međunarodnom memorijalnom takmičenju pijanista "Isidor Bajić". Pre dve godine osvojio je drugo mesto na prestižnom međunarodnom pijanističkom takmičenju "Maj Lind" u Helsinkiju, kao i priznanje za najbolje izvođenje kamerne muzike.

Bogdan iza sebe ima bogato muzičko iskustvo, osvojio je preko 30 nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a njegov otac Nebojša, jedan od najcenjenijih glumaca današnjice, istakao je da je veoma ponosa na uspeh svog naslednika.

Bogdan je postigao veliki uspeh u svetu i stvarno sam ponosan na njega, ne postoji veća sreća od toga da gledate kako vam deca izrastaju u divne ljude. Sticajem okolnosti, to je bio moj sin, ali postoji još mnogo talentovane dece koja ostvaruju neverovatne rezultate u svojim oblastima. Srećan sam što se novinari trude da isprate rezultate dece koja se trude i ostvaruju uspehe u svetu. Kada tamo negde odete, gde vas niko ne zna, i potvrdite da to zaista dobro radite, to je zaista jako značajno - rekao je glumac svojevremeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading