OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA "JUŽNOG VETRA"! Miloš Biković NIJE bio prva opcija za Maraša ni druga ni treća!

Autor:

Zabava

06.08.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reditelj Miloš Avramović otkrio je da su se za ulogu Petra Maraša mnogi poznati glumci borili na kastingu na kojem se najbolje pokazao Biković.

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA "JUŽNOG VETRA"! Miloš Biković NIJE bio prva opcija za Maraša ni druga ni treća!

Foto: youtube.com/Južni vetar

Filmska saga "Južni vetar", koji je dobio i svoje nastavke u vidu serije, jedan je od najpopualrnijih domaćih ostvarenja svih vremena. Lik Petra Maraša maestralno je dočarao Miloš Biković, a reditelj Miloš Avramović je otkrio da ovaj glumac nije bio prvi izbor za glavnu ulogu. 

Za nju su se, kako je rekao reditelj, borili mnogi glumci, a na kastingu se najbolje pokazao Biković.

Republika

Foto: Nemanja Miščević

 

- Dok smo tražili pare za film, menjali smo mnogo glumaca. Na samom početku je Igor Đorđević trebalo da igra glavnu ulogu. Međutim, do trenutka kad smo počeli da snimamo, bio je prestar, imao je već 40 godina jer se sve toliko dugo spremalo. Jednostavno, više nije imalo smisla, tu ulogu je morao da igra mlad čovek. Igor je sjajan glumac i zaslužuje mesto kod nas na filmu i televiziji - izjavio je Avramović jednom prilikom.

Za glavnu ulogu borili su se Petar Benčina, Petar Strugar, Aleksandar Radojičić i još nekoliko glumaca.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Miloš Avramović

- U jednom trenutku sam razgovarao s Petrom Benčinom, pa sa Strugarom i onda sam odlučio da je najbolje da napravim kasting. Da se ne bih ja previše zezao sa tim, hteo sam da to uradimo ozbiljno i stvarno pozovemo sve moguće glumce koji dolaze u obzir - rekao je Avramović i dodao:

- Za Maraša su bili u opticaju Vuk Kostić, Marko Janketić, Andrija Kuzmanović, Petar Strugar… Mnogo njih je bilo na tom kastingu za ulogu Maraša. Neko iz ekipe je zvao Bikovića, predložio mu je da proba. U početku ga nisam video u toj ulozi. Onda je probao i na kastingu je bio ubjedljivo najbolji.

Treći i poslednji nastavak filmske priče o kriminalcima Petru Marašu i Baći snimaće se ove godine, a prema najavama reditelja Miloša Avramovića, premijeru na velikom platnu možemo da očekujemo tokom 2025. Time će biti stavljena tačka na ovu priču. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading