SNIMA SE NOVA SERIJA O ZLOČINIMA NAD SRBIMA U KRAJINI: Ekipa "Južnog vetra" umešala prste, a ovo su glavni glumci!

Autor:

Zabava

02.08.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolna istorija i stravični zločini koji su se dogodili srpskom narodu u Hrvatskoj tokom ratova devedesetih godina prošlog veka biće prikazani u novoj televizijskoj seriji "Tvrđava".

SNIMA SE NOVA SERIJA O ZLOČINIMA NAD SRBIMA U KRAJINI: Ekipa "Južnog vetra" umešala prste, a ovo su glavni glumci!

Foto: Omega production/Telekom Srbija/Stars Media International

Počelo je snimanje serije "Tvrđava", čija se radnja dešava devedesetih godina, za vreme rata u Krajini. Tako će nakon izuzetno zapaženog filma "Oluja" Miloša Radunovića na televiziji osvanuti još jedan projekat koji će predstaviti bolan period istorije srpskog naroda. 

- Tema serije izazviva emociju jer se radnja dešava u vreme rata devedesetih godina i otkriva nam toplu porodičnu priču i ljubav kojoj niko nije mogao stati na put, po čemu je serija i imenovana. Ovde tvrđava predstavlja simbol porodice i njenu borbu za opstanak i očuvanje u tim turbulentim vremenima. Glavna nit svega je ljubavna priča dvoje mladih koji potiču iz različitih struktura i uspevaju da sačuvaju svoju ljubav bez obzira na to kome pripadaju i kako se to doživljavalo tada - istakla je za TV Novosti producenkinja Tatjana Žeželj Gojković, koja je radila i na filmovima i serijama "Južni vetar".

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Miloš Avramović i Tatjana Žeželj Gojković

Još jedan član popularne sage o Marašu i Baći, reditelj Miloš Avramović, deo je "Tvrđave", čija producentska kuća "Režim" zajedno s "Film distriktom" potpisuje produkciju, dok je režija poverena Saši Hajdukoviću, tvorcu "banjalučke trilogije" - serije "Kosti", "Meso" i "Koža", autora Nikole Pejakovića.

Glavne uloge tumače dvoje mladih, široj javnosti još nepoznatih glumaca, a pored njih pojaviće se velika imena poput Ljubomira Bandovića, Nikole Pejakovića, Jove Maksića, Nikoline Friganović, Slaviše Čurovića...

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nikola Pejaković

Snimanje je počelo u mestu Velimlje kod Nikšića, a biće nastavljeno u mestima Viluse, Grahovo, manastiru Piva i na jezeru Krupac.

Serija će imati 11 epizoda, a emitovanje je planirano najpre na Radio-televiziji Srbije, a potom i na drugim TV kanalima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading