SMRT MILENE DRAVIĆ PREKINULA SVE! Lane Gutović je MRZEO ovu ulogu, a onda je došlo do PREOKRETA!

Autor:

Zabava

19.07.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kultna komedija osvojila je srca gledalaca širom tadašnje Jugoslavije!

SMRT MILENE DRAVIĆ PREKINULA SVE! Lane Gutović je MRZEO ovu ulogu, a onda je došlo do PREOKRETA!

Foto: E-stock, printscreen/youtube.com

Film "Špijun na štiklama" reditelja Milana Jelića iz 1988. godine, i dan danas ostaje kultna komedija koja je osvojila srca gledalaca širom tadašnje Jugoslavije. Lane Gutović, poznati glumac, prihvatio je ulogu u ovom filmu, iako mu se prvobitno ideja nije dopala. Ipak, honorar je bio primamljiv, pa je pristao na transformaciju u žensku ulogu koja je postala jedna od najupečatljivijih u njegovoj karijeri.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Lane nije želeo da se prerušava u ženu

Nastavak koji nikada nije snimljen

Nakon skoro 30 godina od premijere originalnog filma, producenti su planirali snimanje nastavka, sa Lanetom Gutovićem i Milenom Dravić u glavnim ulogama. Gutović je čak imao ideju o kostimu koji bi nosio u nastavku, a planirano je i uključivanje velikih estradnih zvezda. Međutim, sve je propalo kada je Milena Dravić preminula 2018. godine, a Gutović je takođe preminuo 2021. godine, ostavivši ovaj projekat nedovršenim.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Lane i Milena u "Špijunu na štiklama"

Sećanje na kultnu komediju

Lane Gutović je više puta izjavio da se planirao snimanje nastavka kultne komedije, ali nažalost, to se nikada nije ostvarilo. Originalni film ostaje trajno sećanje na jedno vreme kada je humor bio jedan od najvažnijih izraza popularne kulture. Pored Gutovića i Milene Dravić, film je bio bogat i poznatim glumačkim imenima kao što su Mira Furlan, Milan Štrljić, Velimir Bata Živojinović, Boris Dvornik, a kao specijalni gosti su se pojavile Zorica Brunclik, Mira Kosovka i Boris Novković. Ovaj film je ostavio neizbrisiv trag u jugoslovenskoj kinematografiji i ostaje dragoceno nasleđe koje se i danas rado reprizira

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading