TUŽNA SUDBINA GLUMAČKOG DIVA: Diskriminisali su ga zbog izgleda, a evo šta je do SMRTI nosio na DUŠi (FOTO)

Autor:

Zabava

15.06.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni glumac Taško Načić retko je davao intervjue, a u jednom je otrio svu muku svog zanata.

TUŽNA SUDBINA GLUMAČKOG DIVA: Diskriminisali su ga zbog izgleda, a evo šta je do SMRTI nosio na DUŠi (FOTO)

Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni Taško Načić, rođen 1934. godine u Kruševcu, bio je poznati glumac koji je diplomirao glumu na FDU u Beogradu u klasi Mate Miloševića, a najpoznatiji je po svojim ulogama u filmovima "Davitelj protiv davitelja" i "Ko to tamo peva".

Njegovo cincarsko poreklo i specifičan izgled, sa visinom od 192 centimetra, često su mu predstavljali izazov prilikom dobijanja određenih uloga.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube

Taško Načić je briljirao u ulozi davitelja Pere Mitića

Načić je retko davao intervjue, ali je jednom prilikom otkrio kako je doživljavao svoj izgled u glumačkoj karijeri, ističući važnost unutrašnjeg talenta nad spoljašnjim izgledom.

Svestan sam da, zbog svoje spoljašnjosti, ne mogu da igram ljubavnike niti heroje. Potpuno sam siguran da nikada neću biti Hamlet. Ali smatram da vezivanje za nečiji izgled ide na prvu loptu. Važnije je šta čovek iznutra može da uradi. Dobro, ne kažem da izgled ne može pomoći, ali dobro se sećam kad sam, kao student akademije, gledao Hudožestveni teatar. Davali su fragmente, i Tarasova je glumila Anu Karenjinu. Tarasovoj je tada bilo oko šezdeset i nešto godina, bila je golema, debela. No, posle jednog minuta predstave, to vam nije smetalo i pred sobom ste zaista imali Anu Karenjinu - ispričao je Taško početkom devedesetih.


Pozorište: Maestralne uloge i monodrama "Ne pucaj bre"


Tokom svoje karijere, Načić je ostvario 67 maestralnih uloga u pozorišnim predstavama, a posebno se istakao ulogom u monodrami "Ne pucaj bre" koju je igrao deset godina.

Publika je uvek nagrađivala Načića ovacijama, a njegova harizma osvajala je srca kako pozorišne, tako i televizijske publike.

Film: Debitantski nastup i ostvarenja na velikom platnu

Načić je debitovao 1960. godine u filmu "Bolje je umet", a tokom svoje karijere ostvario je zapažene uloge u ostvarenjima kao što su "Bokseri idu u raj", "Majstor i Margarita", "Čudo neviđeno", "Ćao, inspektore", "Nije lako sa muškarcima", "Sabirni centar" i drugi.

Njegov specifičan izgled nije ga sprečio da ostvari značajne uloge na velikom platnu.

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Centar film

Taško Načić ostaće upamćen i po roli u kultnom ostvarenju "Ko to tamo peva"

Načić je preminuo 26. marta 1993. godine u Beogradu u 58. godini života, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u domaćoj glumačkoj sceni.

Sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a njegovo nasleđe i doprinos srpskoj kulturi i umetnosti ostaju neizbrisivi. Taško Načić će zauvek ostati upamćen po svojoj posebnoj glumačkoj darovitosti i neponovljivom prisustvu na sceni.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
neko

15.06.2024 16:49

Fenomenalan glumac. Nedostaje.