"ŠETALA SAM PO GROBLJIMA I IMALA NOĆNE MORE": Priča Svetlane Bojković iz detinjstva LEDI KRV U ŽILAMA!

Autor:

Zabava

17.06.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna glumica je progovorila o najvećim strahovima!

"ŠETALA SAM PO GROBLJIMA I IMALA NOĆNE MORE": Priča Svetlane Bojković iz detinjstva LEDI KRV U ŽILAMA!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Glumica zavidne karijere Svetlana Ceca Bojković tokom života beležila je uspone i padove, a kao dete je imala velike strahove o kojima je javno progovorila.

- Moja majka skoro nikad nije bila kod kuće, stalno je morala da stoji u nekim redovima za hranu, da nabavlja sve što je moglo da se kupi na "tačkice" i onda je mene uglavnom čuvala teta, koja me je i vodila u šetnju. A pošto je najviše vremena provodila na groblju, za njega su bile vezane i te naše šetnje. Tako sam se ja veoma rano susrela sa smrću. Obilazila sam spomenike, gledala slike i kako sam pomalo znala da čitam, čitala sam imena i zamišljala te ljude koji su nekada prolazili kroz život - ispričala je svojevremeno jedna od naših najboljih glumica svih vremena Svetlana Ceca Bojković.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

 

Tom prilikom je otkrila mnoge nepoznate detalje o sebi i svom odrastanju. Između ostalog, istakla je da je tokom šetnji po beogradskim grobljima videla veliki broj spomenika dece umrle od šarlaha, što ju je ispunjavalo strahom.

- Sve me je to ispunjavalo strahom, pretvaralo se u moru koja me je nekada noću gušila i nije mi davala da zaspim, ali istovremeno budilo strahovitu radoznalost. Polazak u školu doneo mi je neke druge nevolje i ja sam se sve ređe vraćala svom strahu. Tako je on postepeno iščezao, ali tek negde oko osamnaeste godine - priznala je Bojkovićeva tokom jednog gostovanja na Radio Beogradu pre skoro dve decenije.

Velika glumica, koja je oživela mnoge kultne likove iz domaćih filmova i serija, opisala je svoje školske dane i priznala da je rano shvatila da mora da bude "štreber". Bila je odličan đak, a uz to i vrlo talentovana za muziku.

Republika

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

- One godine kada je ustanovljena Vukova nagrada u Beogradu, bilo je samo šest vukovaca, a među njima i ja - istakla je glumica, čiji su roditelji, pukovnik Cvetko i domaćica Vera, imali mnogo ambicija za svoju naslednicu, koja je pored redovne Osnovne škole "Sveti Sava" privatno učila strane jezike i klavir.

Kasnije je pohađala muzičku školu, paralelno sa Četrnaestom beogradskom gimnazijom, iako nije bila zaljubljena u taj instrument.

- U početku nismo imali klavir u kući, pa mi je tata u dogovoru s tadašnjom nastavnicom nacrtao klavijaturu na trpezarijskom stolu, a na njega postavio veliku vazu na koju je naslonio "Bajera" i ja sam tu svirala na gluvo! Svirala sam i postepeno tonula u depresiju - ispričala je Bojkovićeva.

Već sledeće godine dobila je pravi klavir, ali nakon diplomskog ispita na kojem je izvela program koji je, kako je rekla, mogao da bude čitav jedan koncert na Kolarcu, više nikada nije zasvirala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading