Naslovi koje ne smete propustiti u Noći knjige!

Autor:

Zabava

05.06.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omiljena manifestacija knjigoljubaca održava se od 7. do 9. juna 2024. godine u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs. Čeka vas više od 50.000 naslova, odličan izbor gift programa, kao i sjajni pokloni!

Naslovi koje ne smete propustiti u Noći knjige!

Foto: Laguna

Omiljena manifestacija knjigoljubaca održava se od 7. do 9. juna 2024. godine u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs. Čeka vas više od 50.000 naslova, odličan izbor gift programa, kao i sjajni pokloni!

„Sinajski testament", Vanja Bulić

 

U Beogradu, ispred jevrejske sinagoge, ubijen je pravoslavni monah Arkadije. Novinar Novak Ivanović, i pored zabrane da o tome istražuje i piše, dolazi do saznanja da ubijeni monah ima trostruki identitet.

Foto: Noć knjige/Laguna

Sinajski testament

 

 

„Serafim", Dejan Stojiljković

 

U knjizi „Serafim" pratimo Nemanju Lukića od trenutka kada je u međuratnom Beogradu prihvatio novi identitet. Čitaoci će saznati kako je Nemanja prvi put sreo Mustafu Golubića i čime je tačno zadužio našeg nobelovca Ivu Andrića...

Foto: Noć knjige/Laguna

Serafim

 

 

„Oganj i kelija", Vladimir Kecmanović

Foto: Noć knjige/Laguna

Oganj i Kelija

 

 

Poema o Svetom Vasiliju Ostroškom.

Početkom XVII veka u Mrkonjićima ponad hercegovačkog Popova polja rađa se dečak koji će, kao paroh, monah, vladika i podvižnik, na sebe preuzeti nevolju pravoslavnog i ne samo pravoslavnog srpskog naroda.

 

 

„Utvare", Branislav Janković

 

U završnom delu trilogije o Jevremu Utviću ovaj raspop i istražitelj kreće da otkrije ubicu svog najboljeg prijatelja Jusufa Bulatovića. Na tom putu, svojevrsnom hodočašću, on shvata da je to potraga za samim sobom.

 

„Nada", Ante Tomić

 

Sirijski izbeglica – lep kao osmanski princ – ispadne iz broda i završi na obali ostrva poznatog po zaštitnici plodnosti Svetoj Margareti, a potom ga odvedu u zatvor (koji retko služi svojoj svrsi, a češće kao turistički smeštaj), gde će se zaljubiti u policajčevu ćerku...

 

„Sandro", Elvedin Nezirović

 

Dobitnik nagrada „Stevan Sremac" i „Predrag Matvejević", u najnovijem romanu bavi se životom svog prijatelja iz detinjstva, u Mostaru, gradu u kojem je upravo počeo rat. Ovo je priča o vremenu zla u kojem je život pojedinca sveden na lično ime i o tome što se događa komplikovanim identitetima u važnim istorijskim događajima. „Sandro" je, prema rečima autora, roman koji se tematski naslanja na njegove prethodne romane – „Boja zemlje", „Ništa lakše od umiranja" i „Ono o čemu se ne može govoriti".

Foto: Noć knjige/Laguna

Sani

 

 

„Sani 1", Taijo Macumoto

 

Nova manga serijal u izdanju Lagune koji ćete zavoleti. Realistično slikajući život unutar sirotišta, odnose između napuštene dece, njihove snove, nadanja, želje, strahove, Taijo Macumoto prikazuje čvrstu vezu koja postoji među njma a koje nisu svesni, rasvetljava osećanja svakog deteta i budi u nama iskreno saosećanje i želju da svakog od ovih malih junaka čvrsto zagrlimo.

 

„Odgovor", Hana Adrović

 

Kroz autobiografsku priču autorka govori o problemu komentarisanja na mrežama, čija meta možemo biti svi mi. Njena priča je posvećena svim mladima koji koriste mreže i često nisu svesni koliko su komentari osetljivo područje komunikacije.

 

„Dosije Glumac", Isidora Radonjić

 

 

Sjajan prvenac Isidore Radonjić postavlja goruća pitanja o tome koliko smo se svi, pod uticajem medija i društvenih mreža, pretvorili u sudije. Gde je granica između istine i laži? Uvučenog u napetu priču o traganju za istinom, čitaoca će sve vreme proganjati dileme glavne junakinje: da li svojim ćutanjem nanosimo sebi štetu i da li svakog monstruma stigne zaslužena kazna.

 

HITOVI MALE LAGUNE

 

„Potraga za zlatnom strelom", Bojan Ljubenović

Foto: Noć knjige/Laguna

Potraga za zlatnom strelom

 

 

Junaka novog Ljubenovićevog romana upoznali smo u knjizi „Tajne dedinog kofera". Prošle godine osnovac Ognjen je letnji raspust potpuno neočekivano proveo u Jabukovu, rodnom selu svog oca, gde je upoznao nove drugare i doživeo nezaboravne avanture. Ove zime veruje da će zimski raspust provesti u nekom popularnom skijalištu, ali ga porodični događaj ponovo dovodi u snežno Jabukovo...

 

„Sara i spodobe iz dečje sobe", Zoran Penevski

 

Neobičan roman o veseloj i maštovitoj devojčici, uz mnogo zasebnih pesmica i pričica. Kada se u Sarinu zgradu useli veštica, a u Sarin život mačak Žorž, samo će još spodobe da joj fale. Bez brige, stići će i spodobe... Ilustracije: Dušan Pavlić

 

„Sofija i bezvremeni dečak", Muni Vičer

 

Kad Sofija Harvi, skromna učenica škole Memori, dobije pismo od neobične starice iz Bajberija, njen život će se promeniti. Sofija će morati da pomoću spitifore, čarobnog peščanog sata, otputuje u strme svetove i pronađe Alvina, bezvremenog dečaka.

 

I ove godine vas očekuju fantastični popusti do čak 40%!

 

Popusti na Lagunina izdanja:

 

- za kupovinu jedne knjige 25%,

- za dve knjige 30%,

- za tri knjige 35%,

- za četiri ili više knjiga 40%.

 

Čitanje je avantura koja nikada ne prestaje!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading