POSLEDNJI INTERVJU HARISA BURINE! Ovako je provodio dane! OSAMIO SE KOD KUĆE, PRIČA TERA SUZE NA OČI!

Autor:

Zabava

05.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica imao je uloge u dve predstave, ali su one ukinute s repertoara zbog pandemije koronavirusa u to vreme. I tako je ostalo do danas.

POSLEDNJI INTERVJU HARISA BURINE! Ovako je provodio dane! OSAMIO SE KOD KUĆE, PRIČA TERA SUZE NA OČI!

Foto: Printscreen/Youtube/Ta Će On Podcast

Veliki glumac Haris Burina preminuo je sinoć u Kantonalnoj bolnici Zenica u 61. godini života, a kako su mediji preneli, pored borbe sa karcinomom imao je i probleme sa srcem. 

Poslednjih godina živo je povučeno u rodnoj Zenici te se veoma retko oglašavao. Jedan od poslednjih intervjua dao je za "Dnevni avaz" 26. januara  2023. godine, pa prenosimo deo.  

Foto: Printscreen/Youtube/Oslobođenje

Haris Burina

 

- Ne radim ništa. Skroz sam se povukao, tako mi je došlo, otprilike prije dvije godine. S jedne strane, malo sam se zamorio, a s druge, u ovom trenutku mi je ovako taman - kaže Burina sasvim iskreno, pa je dodao: 

- Nekako sam svesno napravio pauzu, sad čekam da mi se dese neki projekti. Imam planove u vezi s pozorištem i filmom. 

Foto: Printscreen/Youtube/ Radio ZENIT

Haris Burina

 

Mada nije želeo otkrivati razloge povlačenja, ipak nam je rekao:

- Sit sam svega. I vremena su takva, ružna... Politika, ljudi su pokvareni, žive čudno, ugroženi su... Jednostavno sam rekao - idem malo da se sklonim od svega.

I druženje s prijateljima i poznanicima, kako je tada rekao, sveo je na minimum.

- Uglavnom sam kod kuće, čitam, pišem, kuham sam sebi... Samački život. 

Podsećamo, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica imao je uloge u dve predstave, ali su one ukinute s repertoara zbog pandemije koronavirusa u to vreme. I tako je ostalo do danas.

Foto: Printscreen/Youtube/ Oslobođenje

Haris Burina

 

- Nekako sam svesno napravio pauzu, sad čekam da mi se dese neki projekti. Imam planove u vezi s pozorištem i filmom - objašnjavao je tada glumac.

Podsećamo, Haris Burina je bio bosanskohercegovački filmski i pozorišni glumac. Rođen je 2. februara 1963. u Zenici.

Godine 1982. upisao se na Akademiju scenskih umetnosti u Sarajevu, Odsek za glumu, kao deo druge generacije. Već u toku studija ostvaruje neke od zapaženih uloga u teatru i na filmu: "Audicija", "Tetovirano pozorište", "Otac na službenom putu", "Kuduz". Nekoliko godina živeo je u Francuskoj, te osnovao pozorište La Fenêtre (Prozor), u kojem je nastala i njegova predstava "Ptice Sarajeva".

Nakon povratka u Bosnu i Hercegovinu nastavlja rad u pozorištu, filmu i na televiziji. Zapažene su njegove uloge u filmovima "Go West" u režiji Ahmeda Imamovića i "Nafaka" režisera Jasmina Durakovića, a glumio je i u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading