TEŠKA BOLEST POKOSILA ČUVENOG REDITELJA! Hitno saopštena informacija o SAHRANI!

Autor:

Zabava

02.06.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oproštaj od legendarnog reditelja!

TEŠKA BOLEST POKOSILA ČUVENOG REDITELJA! Hitno saopštena informacija o SAHRANI!

Foto: RTV/Printscreen

Danas je preminuo Siniša Reljin, nekadašnji reditelj i snimatelj TV Novi Sad, u 75. godini nakon kraće i teške bolesti. Reljin je ostavio značajan trag u filmskom stvaralaštvu, a njegova karijera obuhvatala je saradnju sa poznatim filmskim umetnicima kao što su Želimir Žilnik, Goran Marković, Mija Aleksić, kao i sa muzičarima poput Predraga Cuneta Gojkovića, Vere Kovač Vitkai, braće Vranešević i Nore Čonkić.

Reljin je svoje prve korake u filmskom svetu napravio u Kino klubu, a kasnije je završio studije na zagrebačkoj Akademiji za pozorište i film. Bio je poznat po svom osećaju za kadar i sposobnosti da "pročita" emocionalnu suštinu bilo koje scene. Njegovo delo obuhvatalo je i muzičke emisije o poznatim bendovima poput Idola, Kerbera, Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića, kao i pionirski rad na polju muzičkih spotova klasične muzike, koji su bili nagrađivani na međunarodnim festivalima.

Reljin je takođe bio poznat po svojoj emisiji "Od našeg dopisnika" na TV Novi Sad, u kojoj je kamerom obišao veliki deo planete. Bio je i prvi vojni reporter na ovim prostorima, a njegova emisija "Dokument" na TV Vojvodine bila je namenjena "mislećim ljudima".

Reljin je svoju ljubav prema Novom Sadu iskazivao kroz svoje delo, a bio je poznat i po svojim filozofskim razmišljanjima koja je delio na društvenoj mreži Fejsbuk. Njegov odlazak će sigurno ostaviti veliku prazninu u filmskoj industriji i među ljudima koji su ga poznavali.

Siniša Reljin će biti sahranjen u utorak, 4. juna 2024. godine, na Gradskom groblju u Novom Sadu u 14:15 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading