FILM O MIŠI RADIVOJEVIĆU ZATVORIO BELDOCS: Dodeljene nagrade festivala!

Autor:

Zabava

30.05.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Beldocsu je prikazano je ukupno 108 filmova u 13 programskih celina.

FILM O MIŠI RADIVOJEVIĆU ZATVORIO BELDOCS: Dodeljene nagrade festivala!

Foto: Foto Filip Olćan

Projekcijom dokumentarnog filma o doajenu srpske i jugoslovenske kinematografije, Miši Radivojeviću "Film je promenio svet" u režiji Darka Bajića i Siniše Cvetića, sinoć je u Domu omladine Beograda zatvoren 17. Beldocs festival.

- Molim vas i za malo zviždanja - obratio se posle projekcije filma publici protagonista filma, reditelj i scenarista, Miša Radivojević.

Republika

Foto: Foto Filip Olćan

 

- Odrasli smo u ovoj sali, ovde su godinama prikazivani filmovi i uvek je bilo malo zviždanja. Meni je ovo prekrasno i nisam siguran da sam zaslužio jedan ovakav film, ne sviđa mi se samo to je happy end, i što sam ja na kraju živ - našalio se Radivojević.

Pre same projekcije publici su se obratili Mara Prohaska Marković, direktorka festivala, Marko Grba Singh - umetnički direktor i Igor Stanojević - selektor Beldocsa. U ime Delegacije Evropske unije u Srbiji, nagradu publike, za Najbolji evropski film uručio je Emanuel Žiofre šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikoli Poliću za film "Kako biti Slobodan".

Republika

Foto: Foto Filip Olćan

 

Prethodnih nedelju dana, na Beldocsu je prikazano je ukupno 108 filmova u 13 programskih celina na osam različitih lokacija.

Gosti našeg grada bili su autorii autorke najboljih dokumentaraca, koji su došli iz Barselone, Beča, Berlina, Praga, Marseja, Rima, Krakova, Madrida, Zagreba, Ljubljane i mnogih drugih gradova.

Za više filmova bile su rasprodate ulaznice, a četiri najgledanija biće prikazana u okviru programa Beldocs na Bis, danas i sutra u bioskopu Kolarac, a jedan deo filmova moćiće da se učini i "iz fotelje" i udobnosti svog doma od 30. maja do 7. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading