POSLE "OLUJE" STIŽE "TVRĐAVA": Snima se serija o pogromu Srba iz Hrvatske! OVO SU DETALJI!

Autor:

Zabava

23.05.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoj pečat potresnoj priči daće reditelj popularne "banjalučke trilogije"!

POSLE "OLUJE" STIŽE "TVRĐAVA": Snima se serija o pogromu Srba iz Hrvatske! OVO SU DETALJI!

Foto: printscreen

Bolna istorija i stravični zločini koji su se dogodili srpski narodu u Hrvatskoj tokom ratova devedesetih godina prošlog veka biće prikazani u novoj televizijskoj seriji "Tvrđava", čije snimanje počinje na leto.

Kako Informer saznaje, snimaće se na lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, a nova serija pod nazivom "Tvrđava" opširnije će govoriti o celom događaju i obuhvataće period od početka rata, ali i nakon pogroma Srba u avgustu 1995. godine.

Republika

Foto: Promo

 

Sama radnja serije dešavaće se od pre početka rata u bivšoj Jugoslaviji 1991. godine. Prate se ratne godine u Kninu, okolnim mestima i paralelno u Beogradu. Serija će obuhvatiti i izbegličku kolonu u ustaškoj zločinačkoj akciji "Oluja" iz avgusta 1995. godine - otkriva izvor pomenutog lista.

Reditelj serije biće Saša Hajduković, koji je režirao i "banjalučku trilogiju"- serije "Kosti", "Koža" i "Meso" Nikole Pejakovića, dok produkciju potpisuju RTS i produkcijska kuća "Režim" Miloša Avramovića ("Južni vetar").

Odabir glumaca za ovu ratnu dramu uveliko traje, a konačna glumačka podela još nije poznata.

Prošle godine snimljen je film "Oluja" u režiji Miloša Radunovića koji je obradio bolnu temu izbegličke kolone u kojoj je u avgustu 1995. godine proterano više od 220.000 Srba iz Hrvatske. Kada se pojavio trejler, počela je hajka iz Hrvatska, a da film nisu ni pogledali, rekao je tada reditelj Miloš Radunović. Realizaciju ovog istorijskog projekta podržala je kompanija "Telekom Srbija". Kako je poručio generalni direktor "Telekoma" Vladimir Lučić, to je bio zalog obavezi Srbije i svih Srba da prekinu ćutanje o zločinu koji je počinjen nad našim sunarodnicima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading