"Ili si za svašta ili si za ništa": Bosanski glumac progovorio o glumačkom debiju Maje Berović, pa razvezao jezik i o kolegama!

Autor:

Zabava

09.10.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Enis Bešlagić otkrio detalje sa snimanja filma "Megdan".

"Ili si za svašta ili si za ništa": Bosanski glumac progovorio o glumačkom debiju Maje Berović, pa razvezao jezik i o kolegama!

Foto: ST/Tamara Plavšić

Popularni bosanskohercegovački glumac i televizijski voditelj, Enis Bešlagić, rođen 20. aprila 1970. godine u Zenici, potiče iz porodice koja je duboko povezana sa umetnošću.

Njegovi roditelji su se bavili amaterskim pozorištem u Tešnju, jednom od najstarijih pozorišta u BiH, gde je Enis, kako kaže, kao dete, prvi put osetio čari glume i zavoleo tu umetnost.

Iako je u početku izbor studija glume bio nekonvencionalan, Enisova majka ga je hrabro podstakla da upiše Akademiju, što je bio ključni korak ka njegovom uspehu u svetu glume.

Republika

Foto: ST/Tamara Plavšić

Enis Bešlagić i Viktor Savić na premijeri filma "Megdan"

Enis Bešlagić je stekao reputaciju izvanrednog glumca kroz uloge u pozorištu, a svoj talenat je kasnije preneo i na male ekrane.

Popularnost je stekao ulogama u serijama kao što su "Lud, zbunjen, normalan", "Crna hronika" i "Naša mala klinika". Posebno se pamti njegova uloga u filmu "Ivkova slava", gde je imao priliku da upozna i glumi sa nekim od najpoznatijih glumaca tog vremena.

Bešlagić je istakao važnost regionalne saradnje i kolegijalnosti na setu, kao i podršku koju su glumci pružali jedni drugima i tokom snimanja filma "Megdan".

Kroz svoju saradnju sa kolegama i pevačima poput Maje Berović, Enis promoviše ideju da su umetničke profesije međusobno povezane i da svako može imati talenat za više vidova umetnosti.

Taj kontrapunkt mene i Viktora Savića radeći na toj ulozi, gde on ima svoju liniju radnje, stanje i borbu, kao i ja svoju, da ja na potpuno drugačiji način prevazilazim iskušenja i prepreke, dok je on na svoj način to radio. Napravljeno je kao dobra varijanta jing i janga, gde smo napravili pozitivnu priču i da je to jedan odnos, koji već spominju da je to jedan od najboljih odnosa ličnog trenera i nekog takmičara, igrača ovaj put boksera, MMA borca - ispričao je Bešlagić za Telegraf, pa se osvrnuo na glumački debi Maje Berović:

- Koga to Bosna izrodi, taj ima talenta za sve, tako i za glumu. Ima jedna poslovica koju kažu na Korčuli, a ja često spominjem: "Ili si za svašta ili si za ništa". Imaš ljude koji mogu mnogo toga napraviti, a neke koji su određeni za jedno. Ona može dosta toga jer je vrlo ozbiljna i predana poslu, profesionalac, tako da nijedan uspeh nije tek tako došao, iza svega stoji ogroman rad. Maja je talentovana i već je uspešna, tako da je ovo samo izlet u nešto što je njoj drago i to vrlo uspešno. To se svuda dešava, da pevači glume i da glumci pevaju. Tako je nastajalo od Din Martina do svih pevača, glumaca... Te profesije su povezane, vezane su za scenu, tako da neki pevači imaju više glumačkog iskustva snimajući svoje spotove nego pola glumaca koji završe Akademiju, ne stanu ispred kamere, kao i obrnuto, imate glumce koji pevaju bolje od pola pevača koji su trenutno na sceni, ali svako se bori za svoj prostor i publika je ona koja je završni izbor i sud.

Republika

Foto: ST/Tamara Plavšić

Maja Berović debitovala u filmu "Megdan"

Enis smatra da filmska i televizijska industrija u regionu prolazi kroz različite faze, sa kvalitetnim ostvarenjima, ali i sa izazovima u vidu kopiranja stranih produkcija i nedostatka autentičnih priča. Ipak, ističe da su upornost i podrška porodice ključne u prevazilaženju izazova koje donosi ovaj posao.

Pozanti glumac naglašava važnost humora u današnjem društvu, ističući da je smeh i pozitivna energija teško proizvesti, ali da su neophodni kako bi se prevazišle svakodnevne negativnosti. Svojim komičnim ulogama, Enis je uspeo da otvori mnoga vrata i osvoji publiku širom regiona.

Bešlagić je trenutno fokusiran na predstavu "Da sam ja neko", koja promoviše ljubav i važnost ujedinjenja u dobru.

Takođe, planira nove filmske projekte, a nakon uspeha filma "Megdan", već su stigle ponude za nove uloge. Svojim radom i angažmanom, Enis Bešlagić ostaje istinski predstavnik umetnosti koja spaja ljude i promoviše pozitivne vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading