GRADONAČELNIK ČAČKA ODRŽAO PRVI GOVOR NA KOMEMORACIJI BORE ĐORĐEVIĆA! Ovo je poslednje ZBOGOM muzičkoj legendi!

Autor: P. R. / M. I.

Zabava

07.09.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisutni nisu mogli da zaustave suze zbog emotivnih reči.

Legendarni rok muzičar Bora Đorđević biće sahranjen u danas u svom rodnom Čačku, po njegovoj želji. 
Kako je ranije najavljeno, komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, sa početkom u 11 časova. Sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta na Gradskom groblju.
U petak je u gradu Čačku bio Dan žalosti. Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je 4. septembra u u 72. godini u bolnici u Ljubljani.

Gradonačelnik grada Čačka, Milun Todorović, održao je prvi govor na komemoraciji u Kulturnom centru, a prisutni nisu mogli da zaustave suze zbog emotivnih reči:

Republika

Foto: ATA Images

 

 

 

- Ožalošćena porodico, prijatelji, saradnici...Biti Čačanin je stanje duha, tako si govorio… sve što naučio, naučio si ovde i nikoga nisi zaboravio i odakle si došao. Sve one koji su činili tvoj život ovde do tvoje 19. godine. Prvo si govorio da si Čačanin, pa Srbin, pa tek onda roker. Svrstao si već među velike naše velikane koje je Čačak iznedrio , sam si odabrao svoju večnu kuću, kako si rekao, veliki parking, da dođu da te posete bajkeri, da te neko pljuje ako to želi, ali to si sam izabrao. Mi Čačani možemo samo da budemo zahvalni na tebi i na svemu što si radio i tvoja porodica može da računa na sve od tvog grada. Hvala ti što si bio dobar prijatelj. Zbogom legendo, neka ti je večna slava - govorio je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Inače, Bori će ispuniti želju i biće sahranjen u Čačku.

- Meni stvarno nije dobro, bolestan sam skroz na skroz. Biće da sam bostan obro, pripremite plavi voz. Dani su mi odbrojani, životni mi prošo vek, bolnici u Ljubljani nemaju za mene lek. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik. Konzilijum saopštenje, objavljuje svaki dan. Da upozna javno mnjenje, koliko sam bolestan. Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare - nek to bude spomenik , glase stihovi pesme koji su tada na Gradskom trgu izmamile suze na licima njegovih Čačana. "Napustio nas je prijatelj"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading