BORA PRED SMRT BIO NA OSTROGU! Tada priznao šta je doživeo: Suviše je STRAŠNO!

Autor:

Zabava

04.09.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suviše je strašno i veliko da bih napisao pesmu o tome - govorio je Bora Đorđević

BORA PRED SMRT BIO NA OSTROGU! Tada priznao šta je doživeo: Suviše je STRAŠNO!

Foto: ATA Images, Profimedia

Frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević umro je u Ljubljani posle teške borbe sa bolesti pluća. Obožavaoci, pa i oni kojima nije bio omiljen muzičar, pamtiće ga po fantastičnim tekstovima, izjavama ali i brojnim gostovanjima u kojima je otkrivao i neke detalje iz svog života.

Tako je ovaj muzičar pričao o svom doživljaju kada je bio na Ostrogu, poznatom manastiru nadomak Nikšića.

- Bio sam na Hristovom grobu i u Palestini, u pećini. To je strašan i uzvišen osećaj, a najveći i najdublji osećaj vere sam osetio u gornjem Ostrogu. Doživeo sam nešto što mogu laički da definišem kao nirvanu, nešto poput potpune smirenosti. Ne znam, nema dovoljno reči da opišem taj osećaj kada sam bio kod Svetog Vasilija. Suviše je strašno i veliko da bih napisao pesmu o tome - govorio je Bora Đorđević.

Podsetimo, frontmen legendarnog beogradskog rok benda “Riblja čorba” Bora Đorđević, zajedno sa prvim čovjekom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem i Miljanom Mijuškovićem savjetnikom za turizam, kulturu i verska pitanja posetio je 15. juna ove godine manastir Ostrog.

Đorđevića je tada primio Sergije (Rekić) iguman manastira Ostrog, kome je kultni roker poklonio svoju knjigu “Pusto ostrvo”.

Podsetimo, rok grupa Riblja čorba održala je koncert na nikšičkom Trgu slobode pred oko 8.000 ljudi, koji su uglas pevali antologijske hitove čuvenog sastava. Nakon veselja uz "Lutku s naslovne strane", "Dva dinara druže", "Kad sam bio mlad" i druge nezaboravne pesme, frontmen benda Bora Đorđević uputio se ka manastiru Ostrog, gde je proveo dan sa monasima.

U 72. godini preminuo je Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, frontman jednog od najpoznatijih rock sastava na Balkanu, Riblje čorbe.

Popularni muzičar preminuo je u ljubljanskoj bolnici zbog kronične opstruktivne bolesti pluća. Usprkos naporima lekara da ga spasu, završio je na respiratoru i nakon par dana podlegao je bolesti.

Inače, Bora Đorđević rođen je 1. novembra 1952. u Čačku.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading