BORA ČORBA PRE 12 GODINA OTKRIO: Evo zašto sam se izvinio Slovencima, a nisam i Hrvatima! VELIKA JE TO RAZLIKA

Autor:

Zabava

04.09.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jura je napisao 'E, moj druže beogradski' pa se nije izvinjavao i došao je u Beograd sasvim normalno

BORA ČORBA PRE 12 GODINA OTKRIO: Evo zašto sam se izvinio Slovencima, a nisam i Hrvatima! VELIKA JE TO RAZLIKA

Foto: Republika.rs

Bora Đorđević je pre nekih 12 godina dao intervju za hrvatske medije, tačnije za portal Muzika.hr. On se tada osvrnuo na potencijalni koncert u Hrvatskoj, zašto se nije Hrvatima izvinio za svoje uvrede, a Slovencima jeste.

Na pitanje šta mu je asocijacija na Šengen, Bora je svojevremeno rekao: "Vize koje stalno moramo vaditi da kidamo po Evropi. To je u redu, no nećemo verovatno kao Rumuni - otkad su ušli u EU, dva miliona se iselilo iz Rumunije".

Bora Đorđevič se tokom intervjua prisetio činjenice da je Riblja Čorba, tokom najluđih dana, među svojim tehničarima imao i bolničara koji ih je pratio po koncertima.

"Verovatno je potrebniji sada kad smo malo ostareli. Mi u bendu sada smo straight, niko ne pije pre koncerta. Posle koncerta oni popiju malo vina, a ja niti to. Ja sam svoje popio, a popio sam Dunav, Savu i sve tri Morave".

Tokom intervjua, Bora je pričao i o pesmi "Letovanje" (Idem kada naši nadru tamo dole prema Zadru, ja odavde baš iz Knina, Šibenik je okolina... I ovog leta dolaze tu do srpskog mora...).

"To je čista za*ebancija kao što je u ostalom i pesma "E moj druže zagrebački". U to doba bili smo u ratu, ja sam bio u Kninu i grupa Minđušari me zamolila da im napišem dva teksta, malo smo se zezali, pa sam i napisao ta dva teksta".

Na pitanje da li to znači  da se zbog pozivanja na pljačku nema zašto izvinjavati, Bora je svojevremeno rekao: "Pa i nema. Nemam se razloga izvinjavati. Jura je napisao 'E, moj druže beogradski' pa se nije izvinjavao i došao je u Beograd sasvim normalno", prenosi Telegraf.

Iako je mislio da se Hrvatima ne treba izvinjavati, Slovencima se izvinio zbog uvrede da su "Bečki konjušari".

"Velika je razlika. Ne sme se generalizovati. Ne sme se vređati cela nacija. To nije ni lepo ni kulturno. Ovde nisam uvredio praktično nikoga. A za ovo sam se zavitlavao", rekao je Bora u intervjuu za Muziku.hr.

Bora je govorio i o pesmi "E, moj druže beogradski"

"Ne znam koliko je antiratna, ne bih sad ulazio u dublje analize, ali kraj te pesme da će upucati, pa će gorko plakati... nema potrebe da plače", rekao je svojevremeno Bora.

Bora Đorđević, poznatiji kao Bora Čorba, frontman jednog od najpoznatijih rock sastava na Balkanu, Riblje čorbe. preminuo je danas u 72. godini. 

Popularni muzičar preminuo je u ljubljanskoj bolnici zbog kronične opstruktivne bolesti pluća. Usprkos naporima lekara da ga spasu, završio je na respiratoru i nakon par dana podlegao je bolesti.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading