SAZNAJEMO! BORA ČORBA DOBIJA ULICU U ČAČKU! Oglasio se gradonačelnik: Ispuniću njegovu POSLEDNJU želju!

Autor:

Zabava

04.09.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

SAZNAJEMO! BORA ČORBA DOBIJA ULICU U ČAČKU! Oglasio se gradonačelnik: Ispuniću njegovu POSLEDNJU želju!

Foto: Tanjug/AP, ATA images

U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

Republika

Foto: Tanjug

 

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

 On je dodao da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića, kako je kazao ,, ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u rodnom gradu će biti ispunjena i kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku - kazao je Todorović. 

Podsećamo, čuveni roker ležao je u Kliničko-bolničkom centru u Sloveniji, gde je primljen 20.8.2024. godine. Pevač je danima bio intubiran, a tu informaciju potvrdio je njegov menadžer, Bane Obradović.  Bora je u bolnici, za 24 sata znaćemo sve. Za sada samo imamo informaciju da je u pitanju jaku upala pluća, porodica je o svemu obaveštena - rekao je tada Bane Obradović, menadžer grupe "Riblja čorba".

Umro je nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, , tzv HOBP od koje je godinama patio.

Hroničnu opstruktivnu (opstrukcija - suženje) bolest pluća karakteriše ograničeni, smanjenji protok vazduha u disajnim putevima udružen sa zapaljenjskom reakcijom pluća na štetne čestice ili gasove. Zapravo, kod bolesnika sa HOBP manji su otvori disajnih puteva. U njih ulazi manje vazduha zato što su zidovi disajnih puteva zadebljali i otečeni, sami putevi su stisnuti pod uticajem malih mišića koji ih okružuju i u njima se stvara sluz koju osoba iskašljava. Bora je pre nekoliko meseci imao jaku upalu pluća, zbog čega je i svoj koncert 5. jula otkazao, a njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti desilo se samo pet dana ranije, na koncertu koji je 1. jula održao u Bosni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading