OVAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI KONCERT BORE ČORBE U RODNOM ČAČKU: Svi su tada plakali kao KIŠA, kao što i danas plaču!

Autor:

Zabava

04.09.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moje telo pošaljite u Čačak, svi ćemo se mi jednog dana vratiti pod Jelicu

OVAKO JE IZGLEDAO POSLEDNJI KONCERT BORE ČORBE U RODNOM ČAČKU: Svi su tada plakali kao KIŠA, kao  što i danas plaču!

Foto: RINA

ČAČAK – Grad na Moravi danas je izgubio svoju legendu, u Ljubljani je nakon duže bolesti preminuo čuveni rok muzičar Borisav Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba. Posebno emotivan bio je njegov poslednji koncert u Čačku, održan prošle godine gde je pred hiljadama ljudi pročitao stihove pesme kojom je predosetio svoj kraj. Pesma se zove „Dve gitare“.

Foto: RINA

 

Foto: RINA

 

 

- Meni stvarno nije dobro, bolestan sam skroz na skroz. Biće da sam bostan obro, pripremite plavi voz. Dani su mi odbrojani, životni mi prošo vek,  bolnici u Ljubljani nemaju za mene lek. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik.  Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik. Konzilijum saopštenje, objavljuje svaki dan. Da upozna javno mnjenje, koliko sam bolestan. Moje telo pošaljite  u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare - nek to bude spomenik , glase stihovi pesme koji su na Gradskom trgu izmamile suze na licima njegovih Čačana.

Kao rođeni Čačanin isticao je da je i pored višedecenijske karijere imao tremu kada je nastupao u svom rodnom gradu. Proglašen je počasnim građaninom, a sa osmehom je dočekao priče da je zaslužio da jedna ulica u gradu nosi njegovo ime.

Republika

Foto: RINA

 

 

- Ja za sebe kažem da sam Čačanin, ali na privremenom radu, svi ćemo se mi jednom vratiti ovde pod Jelicu. Čačak treba da bude prestonica kulture jer ima Točka, jer ima mene i mnoge druge ljude iz sveta muzike, ima sportsku kulturu Mišovića, Kičanovića, Obradovića, i još koliko njih, da nekoga ne zaboravim sada, imamo celu reprezentaciju, pa recite mi koji drugi grad ima tako nešto", rekao je Bora Đorđević.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading