OVA MANEKENKA JE BILA ČORBINA LJUBAV NA PRVI POGED! Bora Đorđević poznastoj jugoslovenskoj lepotici POSVETIO SVOJU NAJPOZNATIJU PESMU!

Autor:

Zabava

23.08.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njoj je posvetio neke od svojih najvećih hitova!

OVA MANEKENKA JE BILA ČORBINA LJUBAV NA PRVI POGED! Bora Đorđević poznastoj jugoslovenskoj lepotici POSVETIO SVOJU NAJPOZNATIJU PESMU!

Foto: ATA Images

Bora Đorđević, frontmen rok grupe "Riblja čorba", nije samo poznat po svojim muzičkim dostignućima, već i po burnim ljubavnim vezama koje su obeležile njegov život. Jedna od najpoznatijih veza bila je sa uspešnom manekenkom Biljanom Nevajdom, koja je ostavila dubok trag u njegovom stvaralaštvu.

Ljubav na prvi pogled

Sve je počelo na jednom događaju u Beogradu, gde je Bora ugledao Biljanu dok je pevao svoj hit "Lutka sa naslovne strane". Njihov susret bio je sudbinski, a samo deset dana kasnije otpočeli su vezu koja je privukla pažnju javnosti. Biljana, koja je bila nezamenjiva figura na jugoslovenskim revijama, potpuno je osvojila popularnog rokera.

Foto: Tanjug

BOra Đorđević

Bolni raskid i pesme posvećene ljubavi

Nažalost, ljubavna priča između Bore i Biljane nije imala srećan kraj. Nakon šest meseci veze, Biljana je donela odluku da raskine njihovu vezu, pronašla je novog partnera i odselila se u Sarajevo. Bora je bio duboko povređen ovim raskidom i posvetio je nekoliko pesama svojoj bivšoj ljubavi, među kojima se izdvaja pesma "Ostani đubre do kraja". Biljana je jednom prilikom otkrila kada je Bora pročitao stihove ove pesme pred njom, opisujući svoje emotivno stanje tog trenutka.

Foto: Facebook.com

Biljan

 

- Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo ‘Pod lipom’ da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pesmi: ‘Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’. Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja - ispričala je Biljana ranije za Stil.

Ova ljubavna priča između Bore Đorđevića i Biljane Nevajde ostala je upamćena kao jedna od najintenzivnijih veza u životu popularnog rokera, a pesme posvećene njoj i dalje žive kroz vreme kao deo muzičke baštine grupe "Riblja čorba".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading