NAJSTARIJE DRVO U EVROPI IMAĆE POSEBNU NAMENU: Željko Mitrović otkrio sve detalje, evo kada stiže u Srbiju (FOTO)

Autor:

Zabava

21.08.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Pink medija grupe" istakao je da je ekologija za njega veoma značajna tema.

NAJSTARIJE DRVO U EVROPI IMAĆE POSEBNU NAMENU: Željko Mitrović otkrio sve detalje, evo kada stiže u Srbiju (FOTO)

Foto: Instagram.com

Direktor i vlasnik "Pink medija grupe" Željko Mitrović nedavno je pazario zvanično najstarije drvo u Evropi, a sada je otkrio da je ono konačno krenulo iz Italije ka Srbiji.

On je tokom posete Italiji postao zvanično i vlasnik najstarije masline u Evropi, koju će presaditi u dvorište "hrama svetog Žeksa" u njegovoj novoj porodičnoj kući.

- Stablo staro 1.044 godine krenulo je iz Italije ka Srbiji! Nije bilo lako doći do ove masline, a još je teže organizovati transport, specijalnim vozilom pod policijskom pratnjom kroz čak šest italijanskih regija! Stablo će biti presađeno u dvorište "hrama svetog Žeksa" već sledeće nedelje i svakako će predstavljati atrakciju za domaće i strane turiste! Ostalo je još da sagradim poligonalnu staklenu konstrukciju u kojoj će ova neverovatna biljka provesti svoju zimu! P. S. Hejterima sve opraštam, ali ako ih baš mnogo svrbi, dozvoliću im možda i da malo pošaškolje "Žeksovo stablo" - napisao je Željko na Instagram profilu.

 

 

Inače, Mitrović je najavio da gradi novi porodični zamak "hram svetog Žeksa" - gigantsku građevinu u kojoj će se obavljati različite aktivnosti, a pre svega dobrotvorni balovi, od koje će se skupiti sredstva za pomoć bolesnoj deci i deci bez roditeljskog staranja.

- Palata Mitrović, koja se završava i u kojoj će se samo u septembru, u okviru naših 30 događaja, za 30 dana, povodom 30 godina Pinka, organizovati barem pet humanitarnih balova. Oni će uglavnom biti za decu bez roditeljskog staranja i bolesnu decu. Ovo je jedan objekat koji će imati i svoju pablik funkciju jer će se organizovati različiti balovi - rekao je Mitrović za Pink.rs i dodao:

- Meni značajna stvar je to što smo uvezli preko 100 različitih stabala iz različitih delova sveta. U dvorištu će zapravo biti mala botanička bašta, koja će imati različito bilje, od kojeg tri veoma posebna, a ovo je najposebnije jer predstavlja najstarije srvo u Evropi.

Vlasnik "Pink medija grupe" istakao je i da je ekologija za njega veoma značajna tema, pa se obratio lažnim ekolozima:

- Inače, verujem da ekologija ne treba biti samo deklarativna. Ona je stvar koja je važna stvar u našim životima, pogotovo biljni svet, koji proizvodi kiseonik koji mi dišemo. Svi ti zabrinuti ekolozi, da su barem jedno drvo zasadili, mi bismo imali najčistiji vazduh. Hejtera će uvek biti, ja se ne osvrćem mnogo, a ako neko bude baš zabrinut, može doći u Palatu Mitrović i slikati se sa najstarijim drvetom u Evropi, kao i dodirnuti čuveno "Željkovo stablo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading