OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE: Šerif Konjević ispalio organizatore u zadnji čas, reakcija publike u Vrnjačkoj Banji je sve ODUŠEVILA!

Autor:

Zabava

27.07.2024

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromno interesovanje za festival narodne muzike na Trgu kulture , folk pevač otkazao dolazak u poslednjem trenutku.

OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE: Šerif Konjević ispalio organizatore u zadnji čas, reakcija publike u Vrnjačkoj Banji je sve ODUŠEVILA!

Foto: Printskrin

Festival narodne muzike Vrnjačka Banja i ove godine doneo je mnogo lepe zabave na Trg kulture, okupivši eminentne izvođače i autore, a i ostvarivši rekordnu posetu.


Interesovanje publike da čuje 21 novu kompoziciju bilo je toliko da su ispunili trg do poslednjeg mesta, a jedino što je sprečilo da sve prođe po planu bilo je odsustvo Šerifa Konjevića. Iako je bio najavljen kao specijalni gost u revijalnom delu, pevač je, kako nam je saopšteno otkazao dolazak organizatorima u poslednjem trenutku.


- Trenutno sam posvećen onima koji su večeras ovde, tako da se ne mogu baviti time. Sve što budem imao, reći ću kad za to dođe vreme - rekao je Mija Milutinović, organizator festivala i legenda jugoslovenske diskografije na naš pokušaj da saznamo razlog otkazivanja pevača iz BiH.


S druge strane, publika jedva da je i primetila odsustvo Konjevića, pa su na hiljade okupljenih uživale u festivalu koji su zajedničkim snagama organizovali izdavačka kuća Diskos i Turistička organizacija Vrnjačke Banje.

Po završetku takmičarskog dela organizatori su dodelili specijalne nagrade za doprinos kulturi i očuvanju tradicije.

Ovogodišnji dobitnici bili su predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović, direktor Grand produkcije Goran Šljivić i generalni sekretar Kulturno prosvetne zajednice Srbije Živorad Ajdačić, a nakon što su oni dobili priznanja usledilo je i proglašenje pobednika.


Nagrade za interpretaciju dobili su Ranko Šemić i Zorica Slavić, za tekst je nagrada pripala Živoradu Radujeviću za pesmu "Eh, kada bi moja bila", najbolji aranžman napravio je Novica Nikolić Patalo u pesmi "Ljubav na prvi pogled", najbolja kompozicija je "Nema lepše od Srbije" autora Miće Živojinovića.

Radio stanice nagradu su dodelile pesmi dobro doš’o ljubavi koju je izvela Dušanka  Trbojević Duška, a posebne nagrade za izvornost pesama u duhu tradicionalne muzike dobile su pesme "Lepa Jelo, vrati se u selo" u izvođenju Milinka Živkovića, "Nema lepše od Srbije" koju su pevali Ankica i Mića Čolić, "Šta bi bio Srbin bez Srbije" u interpretaciji Ivana Bojovića i "Srbina je lako prepoznati" koju je pevao Slavoljub Stanojević Virinac.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading