CRNOGORSKO MINISTARSTVO HITNO IZDALO SAOPŠTENJE: Zbog Desingerice nastao HAOS u državi!

Autor:

Zabava

22.07.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo kulture oštro je osudilo nastup repera Desingerice!

CRNOGORSKO MINISTARSTVO HITNO IZDALO SAOPŠTENJE: Zbog Desingerice nastao HAOS u državi!

Foto: Instagram.com

Ministarstvo kulture oštro je osudilo svaki vid umetničkog izraza koji promoviše nasilje, netoleranciju, nepoštovanje ljudskih prava i diskriminaciju bilo koje vrste. Istakli su da je kulturna scena države prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje koji doprinose razvoju društva i unapređenju kulturnog nasleđa.

Pozvali su organizatore događaja da vode računa o kulturnim vrednostima prilikom izbora izvođača, te da posebno obrate pažnju na uticaj koji ti sadržaji imaju na mlade, koji su najveći konzumenti kulturnih dešavanja.


Iz Ministarstva kulture izražena je zabrinutost zbog činjenice da značajan broj publike prisustvuje događajima koji promovišu negativne vrednosti, iako ih nije moguće zabraniti. Takođe, ističu da je prisutna spremnost publike da izdvoji značajnu sumu novca za te događaje, što dodatno naglašava problem.

 

 

"Kulturna scena naše države treba da bude prostor za pozitivne i konstruktivne poruke i sadržaje, koji će doprinositi razvoju društva i unapređenju kulturnog nasleđa", piše u saopštenju.

"Posebno obratiti pažnju da ono što plasiramo mladima, koji su u najvećoj meri konzumenti sadržaja, utiče na njihov rast i razvoj", navode u saopštenju.

"Stoga, podstičemo roditelje, prosvetne radnike i građane da budu pažljivi i da aktivno učestvuju u kulturnom obrazovanju, posebno mladih, kako bi zajedno gradili i uspostavljali kvalitetni vrednosni sistem", dodaju iz resora.

"Verujemo da zajedničkom akcijom svih možemo doprineti zaštiti i unapređenju kulturnih vrednosti i zaustavljanju negativnih uticaja u našem društvu", zaključeno je u saopštenju,  prenosi rtcg.me.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading