ISTINA JE, GUDELJI SLAVE! Izuzetno važan dan za čitavu porodicu, ČESTITKE SAMO PLJUŠTE!

Autor:

Zabava

18.07.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava Španija se podigla na noge!

ISTINA JE, GUDELJI SLAVE! Izuzetno važan dan za čitavu porodicu, ČESTITKE SAMO PLJUŠTE!

Foto: instagram.com/raznatovicanastasija

Anastasija i Nemasnja Gudelj

Nebojša i Olivera Gudelj proslavljaju prvu hramovnu slavu Svetog Apostola Petra i Pavla u Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini u Marbelji.

Svetoj liturgiji su prisustvovali vernici sa obale Kosta del Sol, kao i gosti iz Francuske, Švedske, Norveške, Holandije i Belgije.

Foto: instagram

Nemanja, Nebojša i Anastasija Gudelj

Domaćin slavskog kolača ove godine bila je porodica Jevremović iz Marbelje, dok su kolač u ime porodice Gudelj preuzeli Nemanjini roditelji koji žive u Sevilji.

Nakon liturgije, u Marbelji je organizovana trpeza, koju je svojim nastupom uveličala solistkinja Milana Aničić iz Novog Sada.

Prošle godine, uz odobrenje Episkopa zapadno-evropskog Justina, porodica Gudelj je aktivno učestvovala u osnivanju srpske parohije sa sedištem upravo u Marbelji. Prva sveta liturgija održana je 10. septembra prošle godine, uz prisustvo naše zajednice koja živi u ovoj španskoj pokrajini. Parohiju u Andaluziji na jugu Španije osnovao je protojerej-stavrofor Dušan Erdelj, prenosi "Kurir".

Foto: Instagram

Olivera i Vanja Gudelj

- Porodica Gudelj je godinama ktitor crkve. Zajedničkim snagama pokrenuli smo parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiju i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja je voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima. Pre nekoliko godina Nebojša i Olivera bili su i kumovi crkvene slave u Bredi - rekao je tada otac Erdelj i dodao:

- Poznajem ih skoro 20 godina, još kada su deca bila mala. Nebojša i Olivera su živeli tiho, porodično i uvek se sa ljudima iz Crkve ponašali kao da su im familija. Dok su živeli u Holandiji dečaci i Vanja su nam dolazili na bogosluženje, svi smo se radovali kada dođu.Vrlo jasno je da se radi o jednoj poštenoj i dobroj porodici, koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja, skromnosti i sa izuzetnim akcentom na čuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj evropi - rekao je tada za Kurir otac Erdelj.

Anastasija i Nemanja Gudelj redovno posećuju crkvena dešavanja, ali su ovoga puta bili na odmoru, i opravdano su izostali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading